„ФОРБС“ НАЈАВИО шта ће се десити са америчком војском

„FORBS“ NAJAVIO šta će se desiti sa američkom vojskom

24 januara 2020

Sjedinjene Američke Države rizikuju da izgube u mogućem vojnom sukobu u Evroaziji zbog stanja transportne flote, smatra novinar „Forbsa“ Loren Tompson.

Tompson potkrepljuje svoje mišljenje činjenicama da bi Amerika u slučaju sukoba ratovala daleko od svojih obala, zbog čega bi na front morala da prebacuje vojsku, tehniku i naoružanje, što je veoma težak logistički zadatak, piše novinar.Kako ističe, nije moguće prebacivati vojsku i opremu vazdušnim transportom zbog težine tereta. U tom slučaju, Amerika bi 90 odsto svih sredstava morala da doprema morem.

Međutim, Tompson napominje da su svi transportni brodovi SAD ozbiljno zastareli, a za izvršavanje zadataka je spremno svega 40 odsto brodova.

Komanda Američke ratne mornarice pokupušava da popravi situaciju razmeštanjem Ro-Ro brodova (brod za prevoz tereta sa točkovima i putnika) sa opremom odmah pored „potencijalnih oblasti ratnih dejstava“.

U slučaju rata, Ratna mornarica SAD imaće dozvolu da koristi civilne brodove. Međutim, ni na taj način Amerika neće rešiti problem sa snabdevanjem vojske, smatra Tompson.

Prema njegovom mišljenju, „najspremnije kopnene snage na svetu“ mogu kasno stupiti u konflikt ili izgubiti sposobnost efikasne borbe zbog nedostatka morskog transporta.

Američki novinar je uveren da „neprijatelji Amerike“ odlično znaju za tu njenu slabost.

„Još gore je što je Rusija počela aktivno da održava vojne vežbe podmorničke flote u Atlantskom okeanu, što ukazuje na to da u slučaju sukoba Istoka i Zapada ne bi svi transportni brodovi stigli do cilja“, ističe novinar.

Zbog svega navedenog, Amerika rizikuje da izgubi u mogućem ratu u Evroaziji, zaključuje Tompson.

On je istovremeno apelovao na američki Kongres da što pre započne sa modernizacijom postojećih transportnih brodova i kupovinom novih. U suprotnom Amerika neće biti spremna za „vanredne situacije do kojih će neminovno doći u najbližoj budućnosti“, upozorava Tompson.

KOMENTARI3 komentara

  1. opet ja says:

    Pa nije slučajno zašto nisu zaratili protiv Irana. Tigar od papira...

  2. milorad2 says:

    Ovo su laži i propaganda. Oni nemaju nameru da transportuju bilo šta jer već imaju pokriće u lokalnim resursima bilo gde da su im veće baze.Jedini problem im je slanje pojačanja ali za to je dovoljno i ovo što imaju od transporta.Osim toga oni misle da vode rat na daljinu i vazdušne kampanje, ali tu su se malo preračunali izgleda, jer počinju da gube prednost koja im je neophodna za uspešni NAPAD, ali u odbrani su još uvek dobro pokriveni vazdušnim snagama.Bilo ko da pokuša napad kopnenim snagama, čak i masivnijim brojem, mora prvo da ostvari bar izjednačenje vazdušne moći sa amerikom, a to je JAKO teško još uvek, i zato niko i ne može ozbiljno da ugrozi njihove kopnene položaje, ali i oni gube oštricu i sve su manje sposobni da vode OFANZIVNI rat, i zato panika i urlanje po medijima,jer će kolonijalne ekspedicije biti sve skuplje i sve neizvesnije.Posle sirije SVIMA je jasno šta treba da kupe i od KOGA :)Generalno SVE što stigne iz USA medija o USA armiji treba smatrati OBMANOM ili propagandom.Ta država je odavno izgubila epitet istiniljubivosti a pgotovo NAIVNOSTI i NEVINOSTI, Bože moj jadni, mali, naivni amerikanci:)nIKO to više ne kupuje:)i svi se spremaju da ih dočekaju kako treba i kako zaslužuju.U ovom trenutku VEĆI deo sveta van PAXAMERICANA imperijalne grupe se VRLO ozbiljno naoružava jer svi se pitaju ,ko je SLEDEĆA žrtva za nezasite apetite pljačkaške grupe iz volstrita?Amerika samo pljačkaškim ratovima još može da spreči neizbežan bankrot i finansijsku propast, samo direktna i otvorena pljačka njima može da obezbedi neophodnu robno-finansijsku infuziju za dalje štamapnje novca bez pokrića.Iz libije su u provom momentu ukrali najamanje 300 milijardi dolara čistog kapitala, kada se to napumpa u američkom finansijskom kazanu zvanim FED to je njima odmah donelo još 10X TOLIKO lažnih investicija na berzi i lažnih BESKAMATNIH kredita njihovom stanovništvu i privredi kao podsticaj daljoj prenapumpanoj potrošnji na prezasićenom tržištu koje više NEMA prostora za RAST,alo nemoguće je da američke berze NON-STOP rastu to ne posotoji u ekonomiji, u realnoj ekonomiji.

  3. Zoran says:

    Vest iz juna 2018. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *