ФОРБС ПРЕДВИЂА: Русија би победила НАТО у рат на Балтику

FORBS PREDVIĐA: Rusija bi pobedila NATO u rat na Baltiku

8 juna 2020

Smanjenje američkog kontingenta u Nemačkoj će dovesti do slabljenja pozicija NATO-a u mogućem konfliktu sa Rusijom, piše magazin „Forbs“.

„Forbs“ je objavio materijal pod nazivom: „Rusiji je pre Trampa bilo potrebno 60 sati da probije odbranu NATO-a. Sada Moskva može pobediti mnogo brže“.Po mišljenju autora članka, svako smanjenje američkih snaga u Evropi dovešće do slabljenja Alijanse. Baltičke države, naglasio je on, najranjivija je teritorija. Snage NATO-a ni 2’014. godine ne bi uspele da se suprotstave mogućem „napadu“ Moskve na Estoniju, Letoniju ili Litvaniju.

Prema oceni „Forbsa“, Rusija poseduje 700 tenkova koji bi se mogli brzo prebaciti u region. Snage Alijanse ih imaju svega 130, od kojih su većina američki. Kako naglašava magazin, NATO ne može da se suprotstavi ruskim snagama, bez obzira na svoju superiornost u vazduhu.

Nakon smanjenja američkog kontingenta u Evropu, „Rusiji možda i neće biti potrebno 60 sati da zauzme Baltik“, zaključio je autor članka. Perma njegovim rečima, sada će istočne članice NATO-a postati još ranjivije.

Ranije su mediji javili da je predsednik Donald Tramp planira da povuče iz nemačke oko 10.000 vojnika. „Špigel“ navodi da Tramp o svojoj odluci nije informisao nemačke kolege, zbog čega su bili šokirani njegovim rešenjem.

KOMENTARIJedan komentar

  1. padre says:

    Njihova filozofija je, Rusi žele to uraditi,a zašto, zato, što bi mi to uradili, da smo na njhovom mestu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *