ФОРБС СЕ ПОKЛОНИО РУСKОЈ ПЛОВЕЋОЈ НЕМАНИ: Ратни брод „Адмирал Нахимов“ је најмоћнији на свету! (ВИДЕО)

FORBS SE POKLONIO RUSKOJ PLOVEĆOJ NEMANI: Ratni brod „Admiral Nahimov“ je najmoćniji na svetu! (VIDEO)

22 avgusta 2020

Nuklearna raketna krstarica „Admiral Nahimov“ će posle modernizacije biti najmoćniji ratni brod prema oceni američkog časopisa „Forbs“.

Časopis navodi, da je modernizacija ruskog broda skoro završena. Ako uporedimo prema veličini brod „Admiral Nahimov“ i američki brod tipa „Ajova“, videćemo da je on savremeniji „prema koncepciji i naoružanju“.– Novo naoružanje i senzori će omogućiti da postane najmoćniji ratni brod na svetu – navodi se u izdanju.

Gigantski brod projekta 11442M „Orlan“ zasenio je sve borbene brodove. Ima neverovatan arsenal oružja, naoružan je raketama P-700 „Granit“.

– Zbog svojih razmera i složnosti brod je skup za održavanje i eksploataciju – navodi izdanje. Rusija ima dva broda „Petar Veliki“ i „Admiral Nahimov“ koji pripadaju projektu 11442M „Orlan“.

Modernizovan „Admiral Nahimov“ će imati hipersonične rakete „Cirkon“, koje će biti „prioritetne u sistemu naoružanja ruske Ratne mornarice“. Kompleks protivvazdušne odbrane broda će biti sistem „Fort-M“, koji je „modernizovana verzija rakete S-300“. Biće u mogućnosti da sam zaustavi flotu NATO.

Prema informacijama modernizacija ratnog broda „Admiral Nahimov“ će biti gotova 2022. godine.

KOMENTARI2 komentara

  1. Zorana says:

    Brod je fantastican i to svi znamo, ALI, imaju samo dva (2) komada. Tako putin zamislja supersilu hahahhaha. Gradi se momentalno dosta brodova u Rusiji, ali manjeg deplasmana. Karakurt klasa je agilna i mocna, ali realno je da jaku flotu nece imati bez citavog mornarickog spektra brodova, a tu ne da kasne, nego i ne rade nista. Tek prave dva univerzalna broda koji ce raditi i desant, ali opet dva(2). Nosace jos ni ne prave. Sve im je tako. A uvredili se kad im ej onaj retard obama rekao da su regionalna sila. Sami znaju da u stvarnosti ne mogu projektovati silu daleko van svojih granica, a vredjaju se kad im to neko drugi kaze. Cudan je taj putin, ali eto, neko i to vidi kao patriotizam. Meni to vise lici na cionistickku sarenu lazu za priproste ljude koji su iskreno patrioti. Ogranicenje je cudo :)

    • Žarko says:

      Glupost nema granice, pogotovo kada neko neuk pokušava da ispadne pametan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *