FORMIRA SE ARMIJA DONJECKE REPUBLIKE: Cilj je oslobađanje jugoistoka Ukrajine i progone Nacionalne garde i najamnika

FORMIRA SE ARMIJA DONJECKE REPUBLIKE: Cilj je oslobađanje jugoistoka Ukrajine i progone Nacionalne garde i najamnika

4 maja 2014

Armed men in SlavianskFederalisti jugoistoka Ukrajine počinju da formiraju svoju „republikansku armiju”.

Vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike objavile su da se već formira njen „prvi puk koji će objediniti sve snage samoodbrane i oko 1000 ljudi koji su se upisali u spiskove kao dobrovoljci”.

Komesar društveno-patriotskog pokreta „Istočni front” Nikolaj Solncev saopštio je: „Da, pala je odluka da se formira prvi puk. Biće to Donjecki puk. Predsednik Sovjeta Donjecke Republike već je izdao takav nalog. Iz mog „Istočnog fronta” – u puk će stupiti preko 800 momaka.”

Solncev nije hteo da otkrije šta će biti primarni zadatak puka, niti – kakvi će biti njegovi odnosi sa već postojećim Narodnim dobrovoljcima Donbasa.

Međutim, zamenik komandira Narodnih dobrovoljaca Donbasa, Miroslav Rudenko, otkrio je: „Najverovatnije je da će „dobrovoljci” činiti osnovu puka. Potom bi trebalo da se pojavi i divizija. A cilj će biti: oslobađanje teritorije Donjecke Republike, a i jugoistoka Ukrajine”.

SLAVJANSK: PRIPADNICI SAMOODBRANE PROGONE NACIONALNU GARDU I PLAĆENIKE

Pripadnici Samoodbrane Donbasa u Slavjansku krenuli su u kontraofanzivu i izgnali su iz grada pripadnike Nacionalne garde, Desnog sektora i plaćenike lojajlne Kijevu.

Pucnjava se čuje iz pravca železničke stanice, ali je potom utihnula i premestila premestila se u atare sela Malinovka i Andrejevka, rekli su pripadnci Samoodbrane.

Cilj je da se unište kampovi ovih snaga u okolini grada.

LUGANSK: FEDERALISTI UHAPSILI TROJICU SNAJPERISTA

Pripadnici Samoodbrane Donbasa u Lugansku uhapsili su trojcu nepoznatih muškaraca koji su iz snajpera pucali po demonstrantima na barikadama oko zgrade SBU u ovom gradu. Od te pucnjave ranjen je jedan tridesetosmogodišnjak koji je zadobio prostrelnu ranu na levoj potkolenici.

KOMENTARI2 komentara

  1. tandaramandara says:

    Kad ih budete hvatali uvek se setite 46 nevino spaljenih u Domu Sindikata u Odesi, žrtava od snajperista, golorukih pobijenih na barikadama. Morate ih osvetiti, da ne biste ponovo doživeli isto...

  2. Kangal says:

    Kao u vreme inkvizicije , jel prozapadne snage to tako zele. Inkvizicija je krenula sa zapada, pa kju kluks klan, pa nacisticki pokret u ukraini tj desni sektor. Neka dobiju to sto traze. SPALITE IH ZIVE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *