ФРАНЦУСКА ће разбити ЕУ!

FRANCUSKA će razbiti EU!

27 juna 2016

french-far-right-party-front-national- 34253Odlazak Velike Britanije otvorio je vrata velikim problemima, a eventualni referendumi u Francuskoj i Holandiji mogli bi da označe kraj Evrozone i cele EU, procenjuju analitički portali.

„Bregzit“ predstavlja težak udarac projektu koji je decenijama obezbeđivao mir, a EU bez Velike Britanije moraće da se „pogleda u ogledalo“ i da prizna sebi da je put kojim korača – slepa ulica, navode analitičari.

Neke od članica EU boje se dominacije Nemačke, dok se Nemci boje dominacije mentaliteta „perifernog juga“. Razlike u konceptima pokazale su se najbolje u vreme izbegličke krize čak i među članicama Evrozone.

Neki analitičari veruju da EU može opstati samo u čvrstoj sponi Nemačke i Francuske i daljom federalizacijom, ili je više neće biti.

Referendumi u Francuskoj i Holandiji, koje zagovaraju desnica na čelu sa Marin le Pen, te neke holandske stranke, još dramatičnije bi mogli da zaljuljaju EU.

To bi bio kraj projekta evropske zajedničke valute, sa dramatičnim posledicama za EU kao celinu, navode ekonomski i politički stručnjaci.

Posle britanske odluke o izlasku pritisci na „periferne države“ u Evrozoni biće pojačani.

Posledice izlaska Britanaca neće odmah biti dramatične, ali će se vremenom osetiti – ostale članice moraće da povećaju izdvajanja za budžet EU.

Odluka Britanaca zatekla je preostalu EU nespremnom. Ako želi da preživi, Unija će morati da se „odmakne“ od neoliberalnog globalizovanog modela i da se opet okrene socijalnim idealima ujedinjene Evrope, navode portali.

KOMENTARI3 komentara

  1. Sorab Serbski says:

    Odličan tekst koga mediji ne smeju da objave!!! Možda vi možete... http://dalicom.eu/sokantan-dokaz-kojeg-mediji-ne-zele-objaviti-europska-unija-je-bila-hitlerova-ideja/

  2. Kosta says:

    Da se i ja oglasim povodom tzv BREGZITA, ali ovoga puta sa mnogo vise rime nego u mojim stihovima. Sve cista farsa! Po mom skromnom misljenju, radi se o reziji za dva moguca scenarija. -odugovlaciti dve godine dok se ne razvodni zakon o raseljavanju imigranata, a kako su rekli, referendumu takoitako daje poslednju rec brit. parlament. Druga mogucnost je huskanje EU u rat protiv Rusije, pa da bi sve izgledalo kako London ostaje cistih ruku. Bulavi je svejedno gde BUDE BUM zato bolje... (Sta-vise moguc je zajednicka rezija Rusije i Engleza a sve zbog Ukrajine i jos nekih dodatnih MESNIH ZAJEDNICA.) Uvek sam bio misljenja, a sada i potpisujem da USA nikada nije postojala. Elem, tzv USA je samo desna ruka Engleza koja po svetu cini to sto cini. Kao ostrvska drzavica, Britanija se ne usudjuje da se prikaze kao neprikosnoveni BOSS u svetu, te zato koristi USA. U protivnom bi je Evropljani pojeli za mrsaviji dorucak, a Francuzi i Nemci je simpatisu ponajvise.

  3. MIODRAG says:

    ENGLEZI SU BILI GENERATORI SVETSKIH KRIZA IZA KOJIH JE STAJALA FINANSIJSKA MOĆ. U OSVAJANJE SVETA SU UVUKLI SAD. SESIL ROUDS OSNIVAČ " DRUŠTVA OKRUGLOG STOLA" U ENGLESKOJ KOJE JE U SVOM SASTAVU IMALO NAJZNAČAJNIJE POLITIČARE, NAUČNIKE, PLEMSTVO. TO TAJNO DRUŠTVO JE KONTROLISALO OSTALA TAJNA DRUŠTVA NA UNIVERZITETIMA ODAKLE SU SE REGRUTOVALI BUDUĆI LIDERI U IMPERIJI. SESIL ROUDS JE BIO SVESTAN LIMITIRAJUĆE ULOGE V. BRITANIJE PA JE U SVOJE PLANOVE UVUKAO SAD. TI PLANOVI SU BILI STVARANJE NOVOG SVETSKOG PORETKA NA FEDERALNIM OSNOVAMA SA V. BRITANIJOM KAO NUKLEUSOM. TAKO JE VRH BRITANSKE ELITE U SINERGIJI SA VRHOM AMERIČKE ELITE IZGRADITI CENTAR ZA KONTROLU SVETA KAGA ĆE KONTROLISATI ANGLOAMERIKANCI SA SEDIŠTEM U VAŠINGTONU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *