ФРАНЦУСКА НА НОГАМА: Сукоби демонстраната и полиције, има повређених! (ВИДЕО)

FRANCUSKA NA NOGAMA: Sukobi demonstranata i policije, ima povređenih! (VIDEO)

19 januara 2020

Članovi pokreta „Žuti prsluci“ ponovo su izašli na ulice kako bi demonstrirali protiv politike koju vodi vlada francuskog predsednika Emanuela Makrona. Prema informacijama Policijske uprave u Parizu, tokom demonstracija je privedeno je 37 osoba, a ekipe za pružanje medicinske pomoći saopštile su da je povređeno 20 osoba.

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama, vidi se policajac kako udara demonstranta koji leži na zemlji.Protesti, koji su počeli kako izraz nezadovoljstva zbog najavljenih cena goriva i loše ekonomske situacije, a koji su prerasli u sveopšte proteste protiv Makronove administracije, ušli su u 62. nedelju.

Demonstranti koji su se okupili u Parizu na Šamperetu prošetali su do železničke stanice Ližon noseći transparente s porukama protiv Makrona.

Policija je u Tuluzu protiv demonstranta upotrebila suzavac, a protesti su održani i u drugim francuskim gradovima.

Kristof Kastaner, ministar unutrašnjih poslova Francuske, rekao je da nasilje nikako ne može biti način na koji se izražava demokratija.

Protesti „Žutih prsluka“ počeli su 17. novembra 2018. Od tada je tokom policijske intervencije povređeno oko 500 osoba, a jedna osoba je izgubila život.

KOMENTARIJedan komentar

  1. petrovgrad says:

    Čim dobiju veću demokratiju oni će se smiriti. Šta im vredi što žive u Parizu kad nemaju demokratiju. Zašto se ne bune u Americi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *