ФРАНЦУСКА НА НОГАМА: Сукоби демонстраната и полиције, има повређених! (ВИДЕО)

ФРАНЦУСКА НА НОГАМА: Сукоби демонстраната и полиције, има повређених! (ВИДЕО)

19 јануара 2020

Чланови покрета „Жути прслуци“ поново су изашли на улице како би демонстрирали против политике коју води влада француског председника Емануела Макрона. Према информацијама Полицијске управе у Паризу, током демонстрација је приведено је 37 особа, а екипе за пружање медицинске помоћи саопштиле су да је повређено 20 особа.

На снимцима који су објављени на друштвеним мрежама, види се полицајац како удара демонстранта који лежи на земљи.Протести, који су почели како израз незадовољства због најављених цена горива и лоше економске ситуације, а који су прерасли у свеопште протесте против Макронове администрације, ушли су у 62. недељу.

Демонстранти који су се окупили у Паризу на Шамперету прошетали су до железничке станице Лижон носећи транспаренте с порукама против Макрона.

Полиција је у Тулузу против демонстранта употребила сузавац, а протести су одржани и у другим француским градовима.

Кристоф Кастанер, министар унутрашњих послова Француске, рекао је да насиље никако не може бити начин на који се изражава демократија.

Протести „Жутих прслука“ почели су 17. новембра 2018. Од тада је током полицијске интервенције повређено око 500 особа, а једна особа је изгубила живот.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. petrovgrad says:

    Čim dobiju veću demokratiju oni će se smiriti. Šta im vredi što žive u Parizu kad nemaju demokratiju. Zašto se ne bune u Americi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u