ФРАНЦУСКА НЕ ОДУСТАЈЕ! Послата јасна порука исламским земљама!

FRANCUSKA NE ODUSTAJE! Poslata jasna poruka islamskim zemljama!

25 oktobra 2020

U saopštenju francuskog Ministarstva spoljnih poslova navodi se da su poslednjih dana primećeni pozivi za bojkot francuskih proizvoda, naročito prehrambenih, u nekoliko zemalja Bliskog istoka kao i pozivi na demonstacije protiv Francuske zbog objave satiričnih crteža proroka Muhameda, prenosi Rojters.

– Ovi pozivi na bojkot su neosnovani i trebalo bi da se s njima odmah prestane, kao i sa svim napadima na našu zemlju, na kojima insistira radikalna manjina – navodi se u saopštenju.Trgovinski lanci iz nekoliko arapskih zemalja pozvali su u subotu na bojkot francuskih proizvoda nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron obećao da se njegova zemlja neće odreći karikatura proroka Muhameda.

Francuski predsednik je tu izjavu dao u četvrtak na komemorativnom skupu u čast profesoru Samijelu Patiju kojem je radikalni islamista poreklom iz Čečenije odrubio glavu jer je u sklopu nastave o slobodi govora svojim učenicima u gimnaziji u predgrađu Pariza pokazivao karikature proroka Muhameda.

Agencija Anadolija prenosi da su na bojkot francuskih proizvoda pozvali trgovinski lanci u Kataru i Kuvajtu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Si Ju Leter Aligeder says:

    Eto gde je bure baruta? To nije u Srbiji, naš predsednik bi dozvolio da nam glave lete kako stignu u čast mira i dobrog kotiranja u evropi. Makaroni je u biti imun kako na žute prsluke, obojene revolucije, tako i na islamsku manjinu, ali je human čovek i odaje počast masakriranom nastavniku koji je postao okidač za sukob ludila i inteligencije. Trajaće to do kraja sveta, videćemo to.

  2. Archelay says:

    Najzad jedan pravi pretsednik da shvati o cemu je stvar pa da preuzma korake analognih na nastalu situaciju.Kao sto su hriscani shvatili gde je muslimanstvo tako i muslimani da shvate gde je hriscanstvo.Ako neko izigrava ludoscom da gura svoju veru na tudzem ognjistu tako i tolerant mora staviti do znanja da nije mutav.Sada je ispalo da nekad moze i minut do dvanajs da nije kasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *