ФРАНЦУСКА НЕ ОДУСТАЈЕ! Послата јасна порука исламским земљама!

ФРАНЦУСКА НЕ ОДУСТАЈЕ! Послата јасна порука исламским земљама!

25 октобра 2020

У саопштењу француског Министарства спољних послова наводи се да су последњих дана примећени позиви за бојкот француских производа, нарочито прехрамбених, у неколико земаља Блиског истока као и позиви на демонстације против Француске због објаве сатиричних цртежа пророка Мухамеда, преноси Ројтерс.

– Ови позиви на бојкот су неосновани и требало би да се с њима одмах престане, као и са свим нападима на нашу земљу, на којима инсистира радикална мањина – наводи се у саопштењу.Трговински ланци из неколико арапских земаља позвали су у суботу на бојкот француских производа након што је француски председник Емануел Макрон обећао да се његова земља неће одрећи карикатура пророка Мухамеда.

Француски председник је ту изјаву дао у четвртак на комеморативном скупу у част професору Самијелу Патију којем је радикални исламиста пореклом из Чеченије одрубио главу јер је у склопу наставе о слободи говора својим ученицима у гимназији у предграђу Париза показивао карикатуре пророка Мухамеда.

Агенција Анадолија преноси да су на бојкот француских производа позвали трговински ланци у Катару и Кувајту.

KOMENTARI2 коментара

  1. Si Ju Leter Aligeder says:

    Ето где је буре барута? То није у Србији, наш председник би дозволио да нам главе лете како стигну у част мира и доброг котирања у европи. Макарони је у бити имун како на жуте прслуке, обојене револуције, тако и на исламску мањину, али је хуман човек и одаје почаст масакрираном наставнику који је постао окидач за сукоб лудила и интелигенције. Трајаће то до краја света, видећемо то.

  2. Archelay says:

    Najzad jedan pravi pretsednik da shvati o cemu je stvar pa da preuzma korake analognih na nastalu situaciju.Kao sto su hriscani shvatili gde je muslimanstvo tako i muslimani da shvate gde je hriscanstvo.Ako neko izigrava ludoscom da gura svoju veru na tudzem ognjistu tako i tolerant mora staviti do znanja da nije mutav.Sada je ispalo da nekad moze i minut do dvanajs da nije kasno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u