„Francuska se pretvorila u drolju Katara i Saudijske Arabije“

„Francuska se pretvorila u drolju Katara i Saudijske Arabije“

24 septembra 2013

Marine Le Pen, France's National Front leader, speaks during a news conference the day after the first round of local elections at the party headquarters in NanterrePredsednik Nacionalnog fronta Francuske Marin Le Pen optužila je francusku vladu za „podršku terorističkom islamskom fundamentalizmu“, imajući pri tom u vidu dejstva Pariza u Libiji i u Siriju.

„Optužujem današnju vladu Fransoa Olanda i jučerašnju Nikole Sarkozija za mešanje u unutrašnje poslove Libije i Sirije na strani terorističkog islamskog fundamentalizma“ – rekla je Marin Le Pen govoreći na radiju Europe1 i mrežnoj televiziji i-Tele.

Pritom je podvukla: „To je moralna, politička i istorijska greška naših rukovodilaca. Francuske vlade su našu zemlju pretvorile u drolju Katara i Saudijske Arabije“ – rekla je Marin Le Pen.

„Ja se borim da našoj zemlji vratim ponos“ – dodala je lider Nacionalnog Fronta.

Na pitanje – koju odluku za Siriju smatra najboljom – Le Pen je odgovorila da bi „između islamskog fundamentalizma i autoritarnosti, ali svetovne vlasti – koja bi bila u stanju da zaštiti etničke i religiozne manjine – najmanje loša bila druga varijanta“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *