ФРАНЦУСКА СЕ СВЕ ВИШЕ ЉУЉА: Активни официри стали уз пензионисане генерале ПРОТИВ МАКРОНА

FRANCUSKA SE SVE VIŠE LJULJA: Aktivni oficiri stali uz penzionisane generale PROTIV MAKRONA

14 maja 2021

U FRANCUSKOJ još traju turbulencije izazvane pismom 20 penzionisanih generala i drugih visokih oficira sa pozivom državnom vrhu da hitnoi preduzima mere koje će sprečiti klizanje zemlje u rasno-građanski rat i ka raspadu.

Traju, a svi su izgledi da će se dalje pojačavati jer je na stranu penzionisanih stalo nemalo aktivnih oficira.Ne zna se koliko, ali je moguće da se radi o stotinama, pa i hiljadama. Takođe su se oglasili otvorenim pismom šefu države Emanuelu Makronu i vladi.

Pošto su u „aktivnoj službi“ – logično je što ispod pisma nema potpisa, ali je značajnije što u njemu stoji i ovo:

„Naši stariji drugovi zaslužuju poštovanje, a poneli ste se prema njima kao prema pobunjenicima. Njihova jedina krivica je što vole svoju zemlju i što oplakuju njen očigledni pad“.

U pismu se govori o nasilju u gradovima i selima i „mržnji (imigranata-muslimana) prema Francuskoj i njenoj istoriji“.

Autori apela su uvereni da u zemlji „tinja građanski rat“. I apeluju na vlast:

„Krenite konačno u akciju, dame i gospodo… Radi se o opstanku naše i vaše zemlje“.

Vlast u oba „vojna pisma“ zasad vidi samo opasnost od puča. Doduše, uverava javnost da se i sama bore protiv islamskog fundamentalizma i da priprema zakon koji će tu borbu olakšati.

Premijer Žan Kasteks nazvao je prvo pismo nazvao atentatom na stubove-nosače Francuske Republike. A ministarka odbrane Florans Parli izgvorila:

„Ko su ti penzionisani generali koji raspiruju plamen, tvrdeći da brane Francusku? Oni predstavljaju samo sebe!“

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen oštro je osudio i potpisnike drugog pisma:

„Ako služite u vojsci, ne radite ovakve stvari tajno. Ne nastupajte anonimno. Zar je to hrabrost?“

Desna opozicija je podržala autore pisama.

„Kao građanin i kao političar, prihvatam vašu analizu situacije i delim vašu tugu. Pozivam vas da nam se pridružite kako bismo učestvovali u početku bitke koja je pre svega bitka za Francusku“, poručila im je Marin Le Pen.

Lider francuske levice Žan-Lik Melenšon zatražio je da se autori pisma procesuiraju jer se radi o „pretnji pučem ili, u najmanju ruku, o provokaciji koja poziva vojsku na neposlušnost“.

„Pobuna generala“ može dodatno ojačati pozicije Le Pen koja i bez toga vodi po svim anketama.

Omar Arfuš, politikolog i biznismen koji živi u Francuskoj, situaciju ovako ocenjuje:

„Le Pen je potpuno promenila političku sliku Francuske. Nju već podržavaju i oni koji nikada nisu bili krajnji desničari, poput bivših ministara iz vremena predsednika Sarkozija, poznatih TV voditelja i pripadnika vojske. Situacija u Francuskoj zaista je na ivici građanskog sukoba. Svakodnevno se nešto dogodi: sukobi sa policijom, ubistva zbog droge u migrantskom okruženju. Neki od predstavnika treće i četvrte generacije migranata uključeni su u trgovinu narkoticima“.

Prema njegovim rečima, mafija ima teško oružje koje se više ne plaši da koristi i puca i na policiju i na vojsku.

„Nivo radikalnog islamizma je veoma visok. Francuska ne zna kako da se ponaša. U velikim gradovima policija se plaši da učini nešto protiv migranata. Situacija je već izmakla kontroli i to je ono što je vojska želela da saopšti“ – naglašava Arfuš.

KOMENTARI5 komentara

 1. Rista says:

  Lažu! Migranti nikoga ne napadaju. To nacisti francuske sami sebe napadaju pa posle pišu pisma. Tako kada se kapital bori protiv narko klanova da im preuzme poso, ubija sve narko bosove redom jer zarađuju mlogo love. A oni zarađuju mlogo love jer im kapital plaća biznis i uzima profit. Kada kapital nije zadovoljan sa profitom, onda udara na bosove. Kad ih pobije, postavi jednog CIJA agenta za bosa i uzima lovu u svoje sefove. Ne ubija se droga, ona je neophodna za kapital, a u Francuskoj se ne ubijaju migranti jer su oni glavni dobavljači. Sarkozi nekad i Makron danas imaju specijalni bonus za preuzimanje narko puteva u svoje ruke. Samo su penzionisani generali izbačeni iz tokova kapitala i dobili su samo penziju i zato se bunu. Kada im Makron doda koju mrvicu, svi će zaćutati. To su sve ljudi koji su decenijama radili, stvarali i branili ovakav put Francuske i sigurno neće napraviti državni udar. Što bi rušili patriju koju su oni napravili takvom. Oni su bre enfanc de la današnja Francuska. To bre novo izdanje francuskih sobarica. U početku sam mislio da će Lepenka biti taj komunista koji će promeniti Francusku i stući je u glavu a sada sam shvatio da se narko bosovi bore među sobom a Lepenka se bori za deo krofne. Makron treba da vodi Francusku, ja podržavam francuske migrante i Makrona. Samo nek nastave. Biće mi drago da uspeju. Nekad su kraljevi bili jedinstveni bosovi u državama Sveta a danas je svaki kapitalista kralj na svojoj teritoriji. Zato se države sve više cepaju. Kapitalisti su zato i digli francusku Sečemo Glave revoluciju i ubili kralja. Nije mi za njega, baš me briga, al što ocekoše glavu onoj prelepoj kraljici? Francuzi su bre divljaci savremenog doba. Njih voli samo Srpkinja Mila i dovodi ih u Srbiju da im pokaže zašto ona tako patriotski pljuje u srpske klozete. Kada Milini gosti ugaze u pljucu, ondak je podržavaju i ona piše narativno rodoljubive članke protiv srpskih javnih klozeta. Sve be velike javne ličnosti. Mila inače važi čak i kao srpski patrijota, brez obzira što otima decu Srkinja sa Kosova. Ko Lepenka u Francuskoj. A srpska Lepenka Mojsilovićka je oma podržala izgradnju francuskih klozeta u Srbiji i pridružila se Mili u pljuvanju srpskih javnih klozeta po onih preostalih par bednih pozorišta u Srbiji. Ni klozet više ne možeš imati kao nekad a da se Srbi ne poseru u njega. Bez veze. Ja volem kada Francuzi dođu S Milu u Srbiju pa zagazu u srpski klozet. To je rodoljubiva borba Srba koju su Mila i Mojsilovićka zapljunule i oće da nam "implementiraju" francuske klozete. Nećemo. Neka francuski klozeti ostanu Francuskoj. Zato navijam za Makrona.

 2. test01 says:

  Desava se upravo ono sto su stratezi "duboke drzave" ili vladari iz senke i planirali. Do sada im se svi ciljevi ostvaruju, okupacija Evrope sa islamskim imigrantima i PLANdemija sa kojom zele da usportave globalisticku vladu nad citavim svetom. I katolicki Papa je sa njima u kolu i peva iste pesmice, prvi put sam u zivotu cuo da italijanski kardinali govore protiv Pape i kako on Vatikan radi sa globalistima ruku-pod-ruku. Ove svetske organizacije kao SZO i UN su takodje u sluzbi globalizma. Tuga... kraj se ne vidi osim ako se narod u vodecim zapadnim zemljama ne pobuni i izvrsi preokret. Licno, nisam optimista...

 3. Insan says:

  Samo pregovori o uzajamnom priznavanju između francuske republike i islamske francuske džamahirije. Eu nema alterativu!

 4. Rene says:

  To ne znači da penzionisanim generalima Makron neće da udari po penziji i ovim drugima po plati, pa zašta on kao komandant vojnih snaga Francuske plaća te lezileboviće, Alo! alo. Herflick. Ima bre da trpe malo, pa kako srbi to mogu?

 5. miliorad5 says:

  makron je govno od čoveka i 0000 od državnika i političara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *