ФРАНЦУСКА СЕ СВЕ ВИШЕ ЉУЉА: Активни официри стали уз пензионисане генерале ПРОТИВ МАКРОНА

ФРАНЦУСКА СЕ СВЕ ВИШЕ ЉУЉА: Активни официри стали уз пензионисане генерале ПРОТИВ МАКРОНА

14 маја 2021

У ФРАНЦУСКОЈ још трају турбуленције изазване писмом 20 пензионисаних генерала и других високих официра са позивом државном врху да хитнои предузима мере које ће спречити клизање земље у расно-грађански рат и ка распаду.

Трају, а сви су изгледи да ће се даље појачавати јер је на страну пензионисаних стало немало активних официра.Не зна се колико, али је могуће да се ради о стотинама, па и хиљадама. Такође су се огласили отвореним писмом шефу државе Емануелу Макрону и влади.

Пошто су у „активној служби“ – логично је што испод писма нема потписа, али је значајније што у њему стоји и ово:

„Наши старији другови заслужују поштовање, а понели сте се према њима као према побуњеницима. Њихова једина кривица је што воле своју земљу и што оплакују њен очигледни пад“.

У писму се говори о насиљу у градовима и селима и „мржњи (имиграната-муслимана) према Француској и њеној историји“.

Аутори апела су уверени да у земљи „тиња грађански рат“. И апелују на власт:

„Крените коначно у акцију, даме и господо… Ради се о опстанку наше и ваше земље“.

Власт у оба „војна писма“ засад види само опасност од пуча. Додуше, уверава јавност да се и сама боре против исламског фундаментализма и да припрема закон који ће ту борбу олакшати.

Премијер Жан Кастекс назвао је прво писмо назвао атентатом на стубове-носаче Француске Републике. А министарка одбране Флоранс Парли изгворила:

„Ко су ти пензионисани генерали који распирују пламен, тврдећи да бране Француску? Они представљају само себе!“

Француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманен оштро је осудио и потписнике другог писма:

„Ако служите у војсци, не радите овакве ствари тајно. Не наступајте анонимно. Зар је то храброст?“

Десна опозиција је подржала ауторе писама.

„Као грађанин и као политичар, прихватам вашу анализу ситуације и делим вашу тугу. Позивам вас да нам се придружите како бисмо учествовали у почетку битке која је пре свега битка за Француску“, поручила им је Марин Ле Пен.

Лидер француске левице Жан-Лик Меленшон затражио је да се аутори писма процесуирају јер се ради о „претњи пучем или, у најмању руку, о провокацији која позива војску на непослушност“.

„Побуна генерала“ може додатно ојачати позиције Ле Пен која и без тога води по свим анкетама.

Омар Арфуш, политиколог и бизнисмен који живи у Француској, ситуацију овако оцењује:

„Ле Пен је потпуно променила политичку слику Француске. Њу већ подржавају и они који никада нису били крајњи десничари, попут бивших министара из времена председника Саркозија, познатих ТВ водитеља и припадника војске. Ситуација у Француској заиста је на ивици грађанског сукоба. Свакодневно се нешто догоди: сукоби са полицијом, убиства због дроге у мигрантском окружењу. Неки од представника треће и четврте генерације миграната укључени су у трговину наркотицима“.

Према његовим речима, мафија има тешко оружје које се више не плаши да користи и пуца и на полицију и на војску.

„Ниво радикалног исламизма је веома висок. Француска не зна како да се понаша. У великим градовима полиција се плаши да учини нешто против миграната. Ситуација је већ измакла контроли и то је оно што је војска желела да саопшти“ – наглашава Арфуш.

KOMENTARI5 коментара

 1. Риста says:

  Лажу! Мигранти никога не нападају. То нацисти француске сами себе нападају па после пишу писма. Тако када се капитал бори против нарко кланова да им преузме посо, убија све нарко босове редом јер зарађују млого лове. А они зарађују млого лове јер им капитал плаћа бизнис и узима профит. Када капитал није задовољан са профитом, онда удара на босове. Кад их побије, постави једног ЦИЈА агента за боса и узима лову у своје сефове. Не убија се дрога, она је неопходна за капитал, а у Француској се не убијају мигранти јер су они главни добављачи. Саркози некад и Макрон данас имају специјални бонус за преузимање нарко путева у своје руке. Само су пензионисани генерали избачени из токова капитала и добили су само пензију и зато се буну. Када им Макрон дода коју мрвицу, сви ће заћутати. То су све људи који су деценијама радили, стварали и бранили овакав пут Француске и сигурно неће направити државни удар. Што би рушили патрију коју су они направили таквом. Они су бре енфанц де ла данашња Француска. То бре ново издање француских собарица. У почетку сам мислио да ће Лепенка бити тај комуниста који ће променити Француску и стући је у главу а сада сам схватио да се нарко босови боре међу собом а Лепенка се бори за део крофне. Макрон треба да води Француску, ја подржавам француске мигранте и Макрона. Само нек наставе. Биће ми драго да успеју. Некад су краљеви били јединствени босови у државама Света а данас је сваки капиталиста краљ на својој територији. Зато се државе све више цепају. Капиталисти су зато и дигли француску Сечемо Главе револуцију и убили краља. Није ми за њега, баш ме брига, ал што оцекоше главу оној прелепој краљици? Французи су бре дивљаци савременог доба. Њих воли само Српкиња Мила и доводи их у Србију да им покаже зашто она тако патриотски пљује у српске клозете. Када Милини гости угазе у пљуцу, ондак је подржавају и она пише наративно родољубиве чланке против српских јавних клозета. Све бе велике јавне личности. Мила иначе важи чак и као српски патријота, брез обзира што отима децу Сркиња са Косова. Ко Лепенка у Француској. А српска Лепенка Мојсиловићка је ома подржала изградњу француских клозета у Србији и придружила се Мили у пљувању српских јавних клозета по оних преосталих пар бедних позоришта у Србији. Ни клозет више не можеш имати као некад а да се Срби не посеру у њега. Без везе. Ја волем када Французи дођу С Милу у Србију па загазу у српски клозет. То је родољубива борба Срба коју су Мила и Мојсиловићка запљунуле и оће да нам "имплементирају" француске клозете. Нећемо. Нека француски клозети остану Француској. Зато навијам за Макрона.

 2. test01 says:

  Desava se upravo ono sto su stratezi "duboke drzave" ili vladari iz senke i planirali. Do sada im se svi ciljevi ostvaruju, okupacija Evrope sa islamskim imigrantima i PLANdemija sa kojom zele da usportave globalisticku vladu nad citavim svetom. I katolicki Papa je sa njima u kolu i peva iste pesmice, prvi put sam u zivotu cuo da italijanski kardinali govore protiv Pape i kako on Vatikan radi sa globalistima ruku-pod-ruku. Ove svetske organizacije kao SZO i UN su takodje u sluzbi globalizma. Tuga... kraj se ne vidi osim ako se narod u vodecim zapadnim zemljama ne pobuni i izvrsi preokret. Licno, nisam optimista...

 3. Insan says:

  Samo pregovori o uzajamnom priznavanju između francuske republike i islamske francuske džamahirije. Eu nema alterativu!

 4. Rene says:

  To ne znači da penzionisanim generalima Makron neće da udari po penziji i ovim drugima po plati, pa zašta on kao komandant vojnih snaga Francuske plaća te lezileboviće, Alo! alo. Herflick. Ima bre da trpe malo, pa kako srbi to mogu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u