ФРАНЦУСКА СПРЕМНА да нападне Сирију

FRANCUSKA SPREMNA da napadne Siriju

6 septembra 2018

Načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Francuske general Fransoa Lekuentr istakao je da francuska vojska spremna da napadne ciljeve u Siriji u slučaju upotrebe hemijskog oružja u sirijskoj provinciji Idlibu, javlja Rojters.Francuski general očekuje da teroristička organizacija DAEŠ prekine svoje postojanje u Siriji i Iraku do kraja godine.

Poslednjih dana situacija u Siriji postala je napetija. Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov izjavio je da, prema nezavisnim izvorima, teroristi grupe Hajat Tahrir el Šam pripremaju provokaciju kako bi optužili Damask za upotrebu hemijskog oružja protiv civila u provinciji Idlib.

Pri tome je šef Pentagona Džejms Patis rekao da SAD aktivno razmatraju sa Rusijom sprečavanje moguće upotrebe hemijskog oružja u Siriji.

KOMENTARI4 komentara

 1. slobo says:

  Ma daj nosite se majmuni to vi ko neka sila samo se uzdate u Amere .Bjeste u rupu misevi ko vas uzima za ozbiljno .

 2. Deda Micko says:

  Cionistički papučići Francuzi udariće na Siriju. Lele, što ste mangupi.

 3. Milan says:

  Francuzi unapred znaju da će morati vojno dejstvovati u Siriji i to baš zbog upotrebe hemijskog oružja. To je već toliko providno kao lažna operacija. Zna se da njihovi pobunjenici i teroristi i Beli šlemovi u koprodukciji izvode ta trovanja da bi SAD-u i zapadnim silama stvorili povod za napad na Siriju. Toliko su glupi da ne umeju ništa novo i manje providno da smisle. Zlu ipak i ovako dolazi kraj jer očigledno je da su iscrpili svoj repertoar.

 4. Vendejac says:

  kad sam bio mali pitao sam ućitelja da ne dodjem sutra u školu( da bih gledao utakmicu). Kad me učitelj pitao zašto neću doći, rekao sam: boleće me glava.Tako i Zapad ima prozorljivost, sličnu najčuvenijim prorocima. Nepogrešivo "znaju" gde će pući gas i pokreću čitave armije prema tom "osećaju". jbg, ja sam ipak bio samo dete!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *