ФРАНЦУСКА УВРЕЂЕНА, МАКРОН БЕСАН! Повлаче амбасадора из Турске

FRANCUSKA UVREĐENA, MAKRON BESAN! Povlače ambasadora iz Turske

24 oktobra 2020

Francuska je osudila izjavu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji je doveo u pitanje „mentalno zdravlje“ francuskog kolege Emanuela Makrona zbog njegove izjave o karikaturama proroka Muhameda.Francuska je najavila i da će zbog Erdoganove izjave povući svog ambasadaora iz Turske.

„Reči predsednika Erdogana neprihvatljive su. Vređanje i grubosti nisu način. Zahtevamo da Erdogan promeni politički smer, jer je njegova politika opasna u svakom smislu. Ne ulazimo u suvišne polemike i ne prihvatamo uvrede“, navodi se u saopštenju Jelisejska palate.

Erdogan je ranije danas kritikovao stavove svog francuskog kolege Makrona prema muslimanima, pozivajući ga “da proveri svoje mentalno zdravlje”.

KOMENTARIJedan komentar

  1. petrovgrad says:

    Francuska nije više kolonijalna sila. Turska je po broju stanovnika ispred Francuske. U Francuskoj živi mnogo više muslimana, nego hrišćana u Turskoj. Dok je Francuskom vladala viševekovna inkvizicija kada su spaljivali svakog učenog , zato vreme u turskoj carevini se izučavale astronomija, fizika, filozofija.To što je taj satirični list pisao o Srbima, ne znači da može i o muslimanima. Očas posla odrube glavu i to u sred Francuske. Francuzi povedite računa kako se ponašate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *