ФРАНЦУСКА УВРЕЂЕНА, МАКРОН БЕСАН! Повлаче амбасадора из Турске

ФРАНЦУСКА УВРЕЂЕНА, МАКРОН БЕСАН! Повлаче амбасадора из Турске

24 октобра 2020

Француска је осудила изјаву турског председника Реџепа Тајипа Ердогана који је довео у питање „ментално здравље“ француског колеге Емануела Макрона због његове изјаве о карикатурама пророка Мухамеда.Француска је најавила и да ће због Ердоганове изјаве повући свог амбасадаора из Турске.

„Речи председника Ердогана неприхватљиве су. Вређање и грубости нису начин. Захтевамо да Ердоган промени политички смер, јер је његова политика опасна у сваком смислу. Не улазимо у сувишне полемике и не прихватамо увреде“, наводи се у саопштењу Јелисејска палате.

Ердоган је раније данас критиковао ставове свог француског колеге Макрона према муслиманима, позивајући га “да провери своје ментално здравље”.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. petrovgrad says:

    Francuska nije više kolonijalna sila. Turska je po broju stanovnika ispred Francuske. U Francuskoj živi mnogo više muslimana, nego hrišćana u Turskoj. Dok je Francuskom vladala viševekovna inkvizicija kada su spaljivali svakog učenog , zato vreme u turskoj carevini se izučavale astronomija, fizika, filozofija.To što je taj satirični list pisao o Srbima, ne znači da može i o muslimanima. Očas posla odrube glavu i to u sred Francuske. Francuzi povedite računa kako se ponašate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u