ФРАНЦУСКА ВЛАДА У ПАНИЦИ: Марин Ле Пен ускоро преузима власт

FRANCUSKA VLADA U PANICI: Marin Le Pen uskoro preuzima vlast

9 marta 2015

marin-li-pen-infomaks 768Francuski premijer Manuel Vals javno je izrazio strahovanje da bi lider Nacionalnog front Marin Le Pen mogla pobediti na predsedničkim izborima koji će se u toj zemlji održati 2017. godine.

Vals je ocenio da je Nacionalni front „pred vratima vlasti“, a da Le Penova ima realne izglede da bude izabrana za šefa države.

Potpredsednik Nacionalnog fronta Florian Filipot smatra da Vals i aktuelna vlast u Parizu počinju da pokazuju „znake panike“.

Vals se oglasio nakon što je Marin Le Pen izjavila da će – ako 2017. postane predsednik Francuske – održati referendum o izlasku zemlje iz Evropske unije.

Nacionalni front je na izborima za Evropski parlament dobio 25,4 odsto glasova.

Le Penova je tokom prošle i ove godine više puta podržala spoljnopolitički kurs Rusije, odnosno Vladimira Putina. Uključujući i odnos Moskve prema ukrajinskoj krizi.

(Fakti.org)

KOMENTARI3 komentara

  1. anamarija says:

    To bi bilo super da Marin Le Pen pobijedi 2017. na izborima i da se barem jedna drzava makne sa 'mrtve tocke' u EU !!! Marin ima hrabrosti da izvede Francusku van iz EU a zna se da su osnovica cijele EU Njemacka i Francuska !!! Morat ce se moja Frau Merkel sada odluciti hoce li da zadrzi EU /u koju je Njemacka ulozila strahovito mnogo i vremena i sredstava / i da podrzi Putina i Rusiju. Svi ocekujemo da bi se ostvario najzad jedan prirodan slijed veza Europe ,Rusije i Kine koje su logicki vezane sve jedna uz drugu ili ce da i dalje Frau Merkel i protiv misljenja svoga naroda da podrzava Ameriku i bolesnu zelju Amerike da vlada svijetom.? Amerika ne zeli Njemackoj da prebaci nekih 700 tona zlata koje je Njemacka stavila u Ameriku na 'cuvanje' .... a sada se amerikanci 'prave blesavi ' i pitaju :"Zar vi nama ne vjerujete da je zlato kod nas na sigurnom ??" Vjerujemo mi vama ali mi zelimo nase zlato imati u 'svojoj kuci' a vi nam ga ne zelite isplatiti !!! POSTOJI LI UOPCE VISE TO ZLATO ILI JE NEGDJE NESTALO U PLACANJU VODJENJA RATOVA PO SVIJETU ????? JA OSOBNO NE VJERUJEM DA AMERIKA NIJE PRODALA NJEMACKO ZLATO NEGDJE USVIJETU !!! TO CE TEK DA IZADJE NA VIDJELO !!!:-) Kada Njemacka bude malo jace inzistirala da joj se to zlato vrati u zemlju ,mogli bi da prodjemo kao i Gadafi koji je trazio novac svoje obitelji i svoje zemlje Libije da mu Amerika vrati /nekih 180 miljardi dolara / .... Znamo kako je unistena Libija i ubijen Gadafi a sve samo zato jer Ameri nisu htjeli da vrate novac Libiji !!! Hocemo li i mi tako proci sa Njemackim zlatom ili ce Amerika da kaze ''STOP---TO JE NACISTICKO ZLATO i to uzimamo !!!" Zato je dobro da Francuska dobije nekoga tko ce biti 'malo ostriji ' prema Americi i najzad da istina o Rusiji i pravednosti za koju se bori izadje na svjetlo dana !!! Marin Le Pen je pametna i jaka osoba koja ce se moci 'nositi' sa ucjenama Amerike !!! Uz nju ce se i Europa okrenuti prema svojim susjedima Rusima /sa kojima narod zeli da ima prijateljstvo :-) / ...Kinezima i cijelim Arapskim i Muslimanskim svijetom . Vidjeli smo da je Tito bio vodja 'nesvrstanih' u kojima su bile vecinom male drzavice Istocnog dijela svijeta ...Arapske i Africke zemlje i -----BIO JE MIR U SVIJETU !!!!

  2. Svetislav says:

    Evropa ne treba da propusti ovu sansu kroz izbore u Francuskoj, i izvuce se iz americkih kandzi. Samo tako narodi Evrops imaju sansu da odlucuju sami o svojoj sudbini.

  3. ARTILJERAC says:

    Bravo za pošteni deo francuske. To je ta francuska koja je bila saveznik Srbije u prvom svetskom ratu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *