ФРАНЦУСКИ АМБАСАДОР ШОКИРАО ЈАВНОСТ: „Француска је муслиманска земља“ (ВИДЕО)

FRANCUSKI AMBASADOR ŠOKIRAO JAVNOST: „Francuska je muslimanska zemlja“ (VIDEO)

28 oktobra 2020

Francuski ambasador u Švedskoj Etjen de Gonevil otvoreno je izjavio da je Peta republika muslimanska zemlja u večernjim vestima emitovanim na švedskom TV kanalu SVT.

Tema razgovora bio je bojkot koji je muslimanski svet najavio robama iz Francuske, diplomatski skandal sa Turskom i izjave Emanuela Makrona.A na pitanje voditelja da li postoji rizik od sukoba između Francuske i „muslimanskog sveta“, diplomata ne samo da je negativno odgovorio, već je dao i izuzetno dvosmislenu izjavu.

„Prvo, Francuska je muslimanska zemlja. Islam je druga najveća religija u Francuskoj. Imamo 4-8 miliona francuskih državljana koji ispovedaju islam“, rekao je de Gonevil.

Podsetimo, čitav svet je bio šokiran monstruoznim ubistvom francuskog učitelja Samuela Patija, koji je svojim učenicima pokazao karikature proroka Muhameda, demonstrirajući time da postoji sloboda govora.

Makron je zauzvrat obećao da će zaštititi sekularne vrednosti zemlje od radikalnog islama, navodeći da je islam kao religija u krizi širom sveta.

Turski predsednik Redžep Erdogan nazvao je Makrona „ludim“, Jelisejska palata je prvo pozvala turskog ambasadora na razgovor, a antifrancuski protesti u muslimanskom svetu su izbili nakon što je došlo do opoziva francuskog ambasadora iz Ankare.

U brojnim zemljama Bliskog istoka i Persijskog zaliva pozvali su na bojkot francuske robe, u Kataru je, na primer, čak i ono što je već kupljeno uklonjeno sa polica prodavnica – religija stoji iznad rentabilnosti.

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova odgovorilo je pozivom na prekid bojkota, apelujući pre svega na vlasti, pozivajući ih da se ograde od ekstremista i svih poziva na bojkot, kao i da pomognu francuskim firmama i preduzećima u njihovim aktivnostima.

(Pravda)

KOMENTARI9 komentara

 1. Pendrek says:

  Dobili ste francuzi ono sto ste trazili i zasluzili. Srbi iz F neka se vrate nazad u Srbiji kao sto poziva onaj Duci da se nas narod iz prokletne amerike vrate.

 2. Kosovac says:

  Preteruju muslimani i Erdogan, nije Makron lud. Makron je samo malo udaren mokrom čarapom u glavu.

  • padre says:

   Nije problem u tome, nego u tome što i Makrona i Erdogan ostale zabole za sve to!

   • Kosovac says:

    @ padre, .....Moja namera u komentaru je bila da uvredim Makrona. U stvari, da opišem njegovo mentalno stanje, da kažem da nije tačan u njegov sorošoidni mozak. Mozak Emanuela Makrona. Vidim u vestima se njegovo ime slabo spominje. Samo Makron, Makron, kao da je njegovo ime potrošeno, pa ne treba da se mnogo spominje. ………………..A Erdogan, lako je sa njime, on je Turčin, nije Latin, pa da te boli glava da li je ono dole dole, ili ono gore dole, ili obratno.

 3. Goran Swe says:

  Kreten zvuci tako francuski u nazivu,a moze biti i prezime..a bice im i poslije zime. Gdje je zapad dosao.

  • Kosovac says:

   @ Goran Swe, …..Hvala za onaj tvoj pozitivan odgovor na moj komentar onomad o Ukrajini i EU.

   • Goran Swe says:

    Nema na cemu @Kosovac,tvoji komentari su jako dobro potkovani i na mjestu. Pozdrav

 4. Avangard-Kinzal says:

  Seljuštine i islamci i Francuzi. Al bi Voleo da se porokaju 😚😚😚

 5. Archelay says:

  Ovaj matori odlapeo.Kao prvo ne moze se generalizovati na osnovu brojke od 4 do 8 miliona musimana nasuprot od 72 do 76 miliona hriscana ta drzava da bude muslimanska.Kao drugo,odnos francuskih hriscana u pogledu svetske savremene civilizacije i tehnickih dostignuca je 1 prema 50.I trece,ako su muslimani pa su dosli u Francusku zbog boljeg zivota,u redu je.Ali posto su shvatili da je to zemlja hriscana sto se nisu vratili nego traze da nametnu svoja pravila na drzavnom nivou?A taj Matori,ciji je ambasador?Za takvu laz ocekujem primena zakonskih odredaba i zavrsi tamo gde mu je mesto.A,ako se to ne desi onda ucice u istoriju kao muslimaskog ekstremnog heroja a Francuska,prstom u usta zavrsice sa sobom sa"a,bili smo nekad".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *