ФРАНЦУСКИ АМБАСАДОР ШОКИРАО ЈАВНОСТ: „Француска је муслиманска земља“ (ВИДЕО)

ФРАНЦУСКИ АМБАСАДОР ШОКИРАО ЈАВНОСТ: „Француска је муслиманска земља“ (ВИДЕО)

28 октобра 2020

Француски амбасадор у Шведској Етјен де Гоневил отворено је изјавио да је Пета република муслиманска земља у вечерњим вестима емитованим на шведском ТВ каналу SVT.

Тема разговора био је бојкот који је муслимански свет најавио робама из Француске, дипломатски скандал са Турском и изјаве Емануела Макрона.А на питање водитеља да ли постоји ризик од сукоба између Француске и „муслиманског света“, дипломата не само да је негативно одговорио, већ је дао и изузетно двосмислену изјаву.

„Прво, Француска је муслиманска земља. Ислам је друга највећа религија у Француској. Имамо 4-8 милиона француских држављана који исповедају ислам“, рекао је де Гоневил.

Подсетимо, читав свет је био шокиран монструозним убиством француског учитеља Самуела Патија, који је својим ученицима показао карикатуре пророка Мухамеда, демонстрирајући тиме да постоји слобода говора.

Макрон је заузврат обећао да ће заштитити секуларне вредности земље од радикалног ислама, наводећи да је ислам као религија у кризи широм света.

Турски председник Реџеп Ердоган назвао је Макрона „лудим“, Јелисејска палата је прво позвала турског амбасадора на разговор, а антифранцуски протести у муслиманском свету су избили након што је дошло до опозива француског амбасадора из Анкаре.

У бројним земљама Блиског истока и Персијског залива позвали су на бојкот француске робе, у Катару је, на пример, чак и оно што је већ купљено уклоњено са полица продавница – религија стоји изнад рентабилности.

Француско Министарство спољних послова одговорило је позивом на прекид бојкота, апелујући пре свега на власти, позивајући их да се ограде од екстремиста и свих позива на бојкот, као и да помогну француским фирмама и предузећима у њиховим активностима.

(Правда)

KOMENTARI9 коментара

 1. Pendrek says:

  Dobili ste francuzi ono sto ste trazili i zasluzili. Srbi iz F neka se vrate nazad u Srbiji kao sto poziva onaj Duci da se nas narod iz prokletne amerike vrate.

 2. Косовац says:

  Претерују муслимани и Ердоган, није Макрон луд. Макрон је само мало ударен мокром чарапом у главу.

  • padre says:

   Nije problem u tome, nego u tome što i Makrona i Erdogan ostale zabole za sve to!

   • Косовац says:

    @ padre, .....Моја намера у коментару је била да увредим Макрона. У ствари, да опишем његово ментално стање, да кажем да није тачан у његов сорошоидни мозак. Мозак Емануела Макрона. Видим у вестима се његово име слабо спомиње. Само Макрон, Макрон, као да је његово име потрошено, па не треба да се много спомиње. ………………..А Ердоган, лако је са њиме, он је Турчин, није Латин, па да те боли глава да ли је оно доле доле, или оно горе доле, или обратно.

 3. Goran Swe says:

  Kreten zvuci tako francuski u nazivu,a moze biti i prezime..a bice im i poslije zime. Gdje je zapad dosao.

  • Kosovac says:

   @ Goran Swe, …..Хвала за онај твој позитиван одговор на мој коментар ономад о Украјини и ЕУ.

   • Goran Swe says:

    Nema na cemu @Kosovac,tvoji komentari su jako dobro potkovani i na mjestu. Pozdrav

 4. Avangard-Kinzal says:

  Seljuštine i islamci i Francuzi. Al bi Voleo da se porokaju 😚😚😚

 5. Archelay says:

  Ovaj matori odlapeo.Kao prvo ne moze se generalizovati na osnovu brojke od 4 do 8 miliona musimana nasuprot od 72 do 76 miliona hriscana ta drzava da bude muslimanska.Kao drugo,odnos francuskih hriscana u pogledu svetske savremene civilizacije i tehnickih dostignuca je 1 prema 50.I trece,ako su muslimani pa su dosli u Francusku zbog boljeg zivota,u redu je.Ali posto su shvatili da je to zemlja hriscana sto se nisu vratili nego traze da nametnu svoja pravila na drzavnom nivou?A taj Matori,ciji je ambasador?Za takvu laz ocekujem primena zakonskih odredaba i zavrsi tamo gde mu je mesto.A,ako se to ne desi onda ucice u istoriju kao muslimaskog ekstremnog heroja a Francuska,prstom u usta zavrsice sa sobom sa"a,bili smo nekad".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u