ФРАНЦУСКИ БИЗНИСМЕН ОЦРНИО ЕУ и открио болну истину Брисела!

FRANCUSKI BIZNISMEN OCRNIO EU i otkrio bolnu istinu Brisela!

23 maja 2017

Izvršni direktor belgijske kompanije „Bujig Europ“ i član borda VEF Emanuel Forest smatra da su uslovi za pristupanje EU suviše kompleksni.

On kaže da nije siguran da bi te uslove, koje svaka zemlja kandidat mora ispuniti, u ovom trenutku mogle ispuniti aktuelne članice Unije, čak ni zemlje osnivači.

On je, u izjavi Tanjugu, rekao da je, u vreme kada je studirao, EU bila san koji su svi želeli da realizuju, a sada je EU postala kompleksna organizacija, u kojoj je, za ulazak, preče ispuniti administrativne obaveze od nekih ideala.

„Mislim da je to posledica toga što je EU želela da uspostavi ekstremno integrisan prostor, a to znači mnogo zajedničkih pravila. To čini mnogo težim ulazak u EU“, objasnio je Forest.

Kaže da, kao Francuz, često u šali postavlja pitanje da li bi članice EU, pa čak i države osnivači, ispunili aktuelne uslove za pristupanje Uniji.

„Što se političke stabilnosti tiče mi u Francuskoj nemamo problema, ali, na primer, u Italiji to nije slučaj. Kada je reč o budžetskoj disciplini, mi Francuzi nismo među najboljim đacima“, istakao je Forest.

Prema njegovim rečima, zemljama koje žele da pristupe EU nameću se uslovi koje ne ispunjavaju države koje su već članice.

Kaže i da veruje u Evropu regiona, jer tako, na primer, u Nemačkoj nema mnogo dodirnih tačaka između severa i juga zemlje, te je Bavarska bliža austrijskoj pokrajini Tirol nego nemačkoj pokrajini Meklenburg-Forpomern.

Na regionalnom nivou, kako ističe, treba da se pokrene integracija, a tu je pre svega neophodna privatna inicijativa.

Kako kaže, treba omogućiti slobodnu privatnu inicijativu, te je podsetio da je u tom pogledu novi šef francuske države Emanuel Makron najavio uklanjanje prepreka.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *