ФРАНЦУСКИ ГЕНЕРАЛ ПРЕТИ: Француска може да уништи Москву и Санкт Петербург за 10 минута

FRANCUSKI GENERAL PRETI: Francuska može da uništi Moskvu i Sankt Peterburg za 10 minuta

8 aprila 2024

GENERAL francuske vojske u penziji, bivši vojni ataše u Sjedinjenim Državama i bivši šef Centra za doktrinu i raspoređivanje oružanih snaga Vensan Desportes, rekao je da je Francuska zemlja koja može da uništi Moskvu i Sankt Peterburg za 10 minuta.

Desportes je čak uveren: „Francuska je zemlja od koje se Rusija plaši. Francuska je jedina zemlja koja ima sve što joj je potrebno“.U tom kontekstu je ponovio i potencirao:

„Možemo da uništimo Sankt Peterburg, Moskvu i još nekoliko ruskih gradova za deset minuta. Oni to znaju“.

Kuražno je dodao da će Francuska – čak i ako Amerika ode iz Evrope – „ostati sila sa kojom se mora računati“.

Desportes je u nastavku naglasio:

„To je ono što je general De Gol želeo od samog početka“.

KOMENTARI21 komentara

 1. vuk says:

  kratko i jasno čovek je ozbiljna BUDALA

  • ANA says:

   I to teška budaletina!

 2. M says:

  To je točno,ali je točno i da ne mogu uništiti cijelu Rusiju! A Rusija za 10 minuta može uništiti cijelu Francusku! I ne samo to,nego kad je stvar već otišla toliko predaleko,Rusija može i hoće u kataklizmu onda povući i cijelu Britaniju,USA,Zapad i sve njihove zelene oaze,da ništa i nitko od njih ne ostane!Hoće li Rusija to učiniti ako njena normalna egzistencija bude ugrožena?!?Hoće! Povući će u propast i smrt i sve svoje napadače jer neće imati što time izgubiti nego se samo adekvatno i krvavo naplatiti! A napadači nek si misle jel im bolje uživati u iću i piću kojeg imaju,ili poginuti i nestati zbog još kolača kojeg u nezasitnoj pohlepi i tlapnji sanjaju!Jer USA-NATO-Zapad imaju mogućnost izbora,a Rusija ako bude ugrožena i napadnuta onda neće imati izbora!Zato, taj Francuzi blefira ili je idiot i ne zna što priča!

  • milos says:

   naravno..ovaj general se gadno navukao na teske droge.

  • Miki says:

   Možda mogu da nestanu Moskva i Petrograd, ali šta će se desiti sa Parizom, Tulonom, Marseljom, Lilom, Avrom, Orleanom,.... ?Verovatno se vratio da živi u USA.

  • svarog says:

   Glupane...zao mi te !!!

 3. milos says:

  odakle ce da je unisti sa Plutona, na kojim je ovaj drogama???

 4. VRSK says:

  Može ali u video igrici. Ti penzionisani generali nemaju adekvatnu medicinsku terapiju čim iskaču sa ovakvim glupostima.

 5. Vujadin says:

  "Francuska je jedina zemlja koja ima sve što joj je potrebno“, samo nema Francuze, a sa ovakvim rukovodstvom neće ih ni biti.

 6. michael pan says:

  Ovaj je pobjego iz ludnice. Odmah ga vratiti u ludnicu...

 7. Velika Metla says:

  I ja mogu Moniku Beluči, ali ona neda. Da možete uništiti Moskvu odavno biste to već uradili. Ovako možete samo da kevćete i da se uzaludno oblizujete na prirodne resurse Rusije.

 8. rade n says:

  Totalni idiot.Rusija je najveća zemlja na svetu,čitav veliki kontinent i ima prostor da se raseli čitava nacija!A šta ima Francuska gusto naseljena zemlju sa velikim gradovima i 50 nuklearki zbog kojih im gora atomska bomba ne treba.E tako govore idiotski fasisti koji su angažovani u vojnim strukturama koja svima preti agresijom a neke i bombarduje kao našu jadnu zemlju.Ali neće za dugo jer Nato je tigar od papira i po vojnoj snazi i sposobnosti za rat kao logistickim i organizacionim kapacitetima nebi izdržao ni rat sa Ukrajinom!

  • Nenad says:

   Realno Ukrajna bi zgazila Nato

 9. Luka says:

  Znači general De Gol je želeo da odu Amerikanci . Dobro to smo shvatili, Ništa drugo nije jasno iz izlaganja francuskog generala osim da se je vojno-istorijski obrazovao na Napoleonovim pobedama , da je kao vojni ataše možda i srazmerno previše bio na prijemima , koktelima i večerama a srazmerno premalo na edukaciji šta bi to potencijalni protivnik mogao da ima ili i upotrebi pa da to spreči i da li osim propagandnog govora i nastupa ima baš dovoljno suvog baruta i spremnog naroda koji bi se baš u tu svrhu živog resursa -trošio i potrošio .E Francuzi , Francuzi "volimo i mi vas " ali nije do kraja jasno zašto se baš totalno ućutaste na okolnost zvanično i javno obećane prezentacije "svih činjenica sa kojima raspolažete " u vezi sa smrću jugoslovenskog kralja u Marseju? Naročito je to važno zbog toga što bi onda mogli još bolje da shvatimo kakva je bila stvarna pozicija Francuske u predvečerje drugog svetskog rata i pored veoma neopreznog držanja , ponašanja i stava žrtve atentata pa i same njegove države ? Šta je podeljena Francuska preduzimala u drugom svetskom ratu na i uz obe zaraćene strane "Nove Evrope " smo naučili iz istorije, Ono što nismo naučili ( a naučiše nas upravo Francuzi ) je da je Francuskoj " Kosovo " bilo saborac u prvom svetskom ratu ?! Imamo i onu našu prigodnu pesmu o "kretanju lađe francuske " a zapravo se radilo o " lađi italijanskoj " ali neke legende u našem narodu imaju specifičan karakter. .Radi malo realnije optike o " francuskoj antifašističkoj borbi " imamo i onu fantastičnu seriju "Alo , alo " .General De Gol jeste ratovao ali šta je to tamo i postigao do iskrcavanja saveznika u Normandiji. Mnogo maanje nego što se je postizalo na jugodslovenskim prostorima i naravno uz mnogo manje francuskih žrtava .Sve žrtve su žrtve i treba ih poštovati a ne brojati ali pitanje je da li su ovakve imperijalne stvari kapacitetne onoliko koliko to misli francuski vrh ? Da li i sam francuski narod .Sigurno tamo ima realnih ili bar znatno realnijh ljudi koji u samouništenju " slave radi " ne vide ni svoj lični ni nacionalni interes.Strašno je kolko malo čitaju oni koji bi trebali da budu " najnačitaniji." Zanimljivo je da su Nemci znatno oprezniji . Da li je to zato što nemaju nuklearno oružje ili im ga još niko nije ponudio pa da ga imaju i oni - dublje je pitanje za mnogo pametnije i mnogo upućenije.

  • Duca says:

   Upravo tako, pozivati se na De Gola, a tvrditi suprotno od onoga što je on govorio i radio je osobina današnjih političara - lažovčića. Obzirom da on nije političar, verovatno mu je neko drag poginuo boreći se za naciste u ukrajini pa sada leči frustracije. Zato se "naš" predsednik grli sa makronom (onim što ga je na proslavi stavio u magareću klupu) i obećava dalju materijalnu i vojnu pomoć ukrajini. Samo će jednog dana da osvanu malo drugačije vesti na rts i to će biti to. Vlast, opozicija, sve je to ista partija, samo unutar nje postoje grupice sa malo različitim pristupom predaji. Jedni bi polako i postupno ko što se rak kuva u vodi koja se postepeno greje da ne primeti, a drugi bi sad i odmah. Uostalom i jedni i drugi su na "evropskom putu" i tvrde da smo i mi svi srećni da budemo na njemu. Grljenje sa makronom, šmitom i obećanja njima su deo toga.

 10. milorad5 says:

  hm francuska može da pogodi veće gradove u evropskom delu rusije ali iz 10-15 POKUŠAJA,a u strateškom nuk.sukobu i ĆORAK se računa i odmazda je neminovna,kad prvi put promaše neće biti drugog puta za njih,jer rusi ne promašuju i ne mogu da ih spreče ili obore...trenutno jedina prava nuk.supersila na svetu je rusija,ostali su uglavnom ćorak ako misle da gadjaju rusiju,mogu da pogode srbiju ili burundi to da,ali rusiju TEŠKO da će im uspeti sem totalnim lansiranjem i da se nadaju da će 10% da prodje do mete i padne na metu...nažalost gradovi kao st.petersburg ili moskva se po mom mišljenju nemogu odbraniti ali zato ogromna većina drugih meta i prostora u rusiji neće biti pogodjena i uništena a u francuskom slučaju to znači da NEMA francuske kada rusija odgovori...efektivno francuzi nisu nukleana pretnja državi kao što je rusija ništa više nego što im je nuk.pretnja ISIS ili neka druga teoristička org....mogu da uspešno pogode 2-3 cilja i to je SVE,bolje da ne pokušavaju jer to je samoubistvo za francusku...

 11. Luka says:

  Dobro u redu nacionalni je ( trenutni ) interes da ne širimo problem sa nekim komentarima vezanim za raniju istoriju na ovim i tamošnjim prostorima .( ubistvo kralja , prvi i drugi svetski rat ).

 12. milanm says:

  Meni je veoma neugodno. Slušati dedu kako laprda. Ajd i to sam doživeo! Preživecu.

 13. Ficko says:

  Ovaj je posenilio, a ako nije, treba mu oduzeti pod hitno činove i vratiti ga na nivo kaplara.

 14. NikolaVeliki says:

  Ovaj matori, francuski petao se baš raskokodakao. Kukuriče i kokodače da ga je baš lepo slušati i čitati. Ako Francuske nema boljeg i pametnijg generala od njega, onda se Rusiji osmehuje pobeda u ovom ratu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *