ФРАНЦУСКИ ГЕНЕРАЛ РАЗОТРКИО СВЕ О СЛУЧАЈУ „СКРИПАЉ“: Само три државе могле су да отрују Скрипаља!

FRANCUSKI GENERAL RAZOTRKIO SVE O SLUČAJU „SKRIPALJ“: Samo tri države mogle su da otruju Skripalja!

5 aprila 2018

Trovanje bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja u Solsberiju su mogle da izvedu specijalne službe SAD, Izraela ili Velike Britanije, rekao je francuski general Dominik Delaverd.

General Delaverd je predstavio nekoliko verzija slučaja Skripalj u članku koji je objavio ASAF. Prema mišljenju francuskog oficira, Rusija ne samo da nema nikakve veze sa trovanjem Skripalja, već ni sa nervnim gasom „novičok“.

– Ta supstanca je postala poznata širokoj javnosti zahvaljujući izjavama ruskog disidenta Vila Mirzajanova, bivšeg vojnog hemičara, devedesetih godina prošlog veka. On je 2007. godine u SAD knjigu objavio ’Državne tajne‘ u kojoj je naveo nekoliko hemijskih formula kao potvrdu svojih navoda. Ako se to potvrdi, ispada da je „novičok“ od 2007. godine prestao da bude isključivo ruski izum i mogao je da ga proizvede bilo ko – piše general.

On je postavio pitanje zbog čega bi predsednik Rusije, makar teoretski, odobrio likvidaciju Sergeja Skripalja, kog je 2010. godine pomilovao i koji već dugo vreme ne predstavlja pretnju, posebno 16 dana uoči izbora.

On navodi da bi iza ubistva Skripalja mogli da stoje Izrael, SAD i Velika Britanija.

– Jaka alijansa Rusije, Bašara el Asada, Irana i Hezbolaha se ne dopada Izraelu. Treba samo da se pročitaju izraelski mediji, pa da se uverite u to. Rusija je ta karika u to savezu zbog koje američko-izraelski plan cepanja Sirije nije postignut i nakon sedam godina rata. Mnogobrojne posete Netanijahua Putinu sa ciljem da ga ubedi da prepusti Siriju i Iran nisu urodile plodom. I na kraju je trebalo uraditi nešto i pojačati pritisak na njega kako bi odbacio taj teret – smatra Delaverd.

– Povećanje pritiska do maksimuma na jaku i, prema rečima neokonzervativaca, preteću Rusiju deo je interesa SAD. Kao što je to i provociranje velike krize između EU i Rusije. Ako su Amerikanci odlučili da varaju, oni u kriminalnoj istrazi mogu da podmetnu neke snimke telefonskih razgovora na ruskom jeziku između navodnih ubica. Te njihove antiruske optužbe će biti samo pojačavane – napisao je general.

Treća država koja je mogla da otruje Skripalja je Velika Britanija gde se i desilo trovanje. On smatra da bi specijalne službe Tereze Mej mogle da rade u interesu SAD ili Izrael.

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Opet Izrael, zanimljivo. Na kraju ce to i biti jer Engleske tajne sluzbe rade sve sto im naredi Mosad.

  2. Trifun says:

    Bwhaaaa...RASKRINKANI! 100%. Britanija KRSI MEDUNARODNO PRAVO SVAKODNEVNO OD 1992 AGRESIJOM NA RS i JUGOSLAVIJU sa svojim jedinicama tajno a onda i otvoreno 1999! Pa onda Irak, Siriju...Neko ko krsi medunardno pravo SVAKODNEVNO nema pravo da se poziva na medunarodne instutucije NI POD KAKVIM USLOVIMA, niti da zahtijeva zastitu u slucaju da sama bude napadnuta. Zamislite vi Britance kazu u svom Tvitu da je laboratorija dokazala da je taj otrov PROIZVEDEN u Rusiji, i sa tim laznim optuzbama napadnu Rusiju drugi dan nakon incidenta prije nego sto je istraga pocela? A kako bi mogla da zna to Britanija ako i sama nema taj otrov, iz neke bivse sovjetske republike, od SAD ili ako su to sami napravili uz pomoc tog ruskog bjegunca koji im je dao formulu? A to otvara sumnje da su oni DIREKTNO UMIJESANI u to. I onda sa tim lazima krenu po EU Rajhu i po medijima da optuzuju Rusiju puni sebe kako su uspjeli da namagarce Rusiju i citav svijet, a ONDA ta laboratorija izade sa saopstenjem kako bi se ogradili od odgovornosti da NISU DOKAZALI DA JE OTROV PROIZVEDEN U RUSIJI!! Booomm! Britanci onda brze bolje obrisu taj Tvit, ali Rusija je sacuvala kopije tog Tvita. 100% FALSE FLAG operacija. 100% Britanija nastavlja sa LAZNIM optuzbama protiv drugih drzava i naroda, FALSIFIKOVANJEM CINJENICA, zar zaista misle da je svijet, ne ukljucujuci zapadne genocidne hijene koje ne smatram svijetom nego polusvijetom koji je na zlocinima i genocidima nad nama i ostatakom svijeta prikupio materijalna bogastva, zaboravio FALSIFIKOVANJE CINJENICA u vezi RS, Srbije, Iraka i ubistva preko milion civila za sta su DIREKTNO ODGOVORNI i Sirije u kojoj su pokusali sa LAZNIM FABRIKACIJAMA opet u vezi hemijskog oruzja da nadu povod za svoju agresiju i izbjegnu odgovornost...??? Nema nazad.

  3. i ime says:

    Ovo je najsazetiji, najistinitiji, najbolji odgovor, ili izjava koja je mogla da se kaze, a da ne vredja nikoga....Dakle, i da se neko ranije pitao, tu bi uvek te tri drzave bile umesane. Neverovatno, ali mislim da Putin to zna.....nego ih istinama izvlaci iz jazbine....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *