ФРАНЦУСКИ ИСТОРИЧАР: Русија има добре шансе да победи у сукобу са Америком и НАТО

ФРАНЦУСКИ ИСТОРИЧАР: Русија има добре шансе да победи у сукобу са Америком и НАТО

11 марта 2023

САДА је НАТО у великој опасности јер Владимир Путин жели да га ослаби – рекао је француски историчар Емануел Тод.

Он је за Јутјуб канал париског дневног листа Le Figaro оценио да је Вашингтон сам навео Москву да почне активне операције у Украјини када је почео да наоружава Украјинце по линији армија Северноатлантске алијансе.Тод је нагласио тај сукоб није примарно конфронтација између Украјине и Русије, већ део веће битке између Руске Федерације и Сједињених Држава и НАТО-а.

„За Русију је Украјина секундарно питање. Ово сада је изазов за НАТО и Сједињене Државе. Руски председник тренутно има добре шансе да изађе као победник из сукоба“.

По Тодовој процени, Руси чине све да зауставе Северноатлантски савез, док људи на Западу једноставно не виде размере читавог проблема“:

„Запад је очекивао да ће уништити руску економију уз помоћ санкција. Догодило се супротно и видимо да се Русија опире боље него што смо могли да замислимо. Најосетљивије су санкције уведене руском банкарском сектору, али је мало вероватно да ће већина грађана Русије бити погођена следећим ограничењима“.

Бивши амерички официр, политиколог Скот Бенет, уверен је да су НАТО и Европска унија (ЕУ) прекомерно користили добру вољу Русије, што је довело до страшних последица.

Према овом експерту, западне земље су често прибегавале лажима, издаји и манипулацијама које су биле од користи Сједињеним Државама. Све је то довело до државног удара у Украјини 2014. године и геноцида над руским становништвом Донбаса.

Члан Националног савета Швајцарске Роџер Копел је 5. марта навео да је циљ САД и НАТО да ослабе Русију подржавањем Украјине.

Према његовим речима, иза такве стратегије крије се материјални интерес Вашингтона да заради велики новац на снабдевању Кијеву оружјем.

Ху Сиђин, бивши главни уредник кинеског листа Global Times, рекао је да Русија има војну предност у односу на САД и њихове савезнике.

Додатно је указао да западне земље греше што потцењују Москву јер су њене војно-индустријске могућности много веће него већине земаља.

(Факти)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Toma says:

    Запад се игра ватром,некако су заборавили Наполеона и Хитлера,само садаљ Русија неће конјицом да удје у Париз, тенковима у Немачку,већ ће ракетама посетити ове две државе а поред нјих Енглеску,Америку и још неке.Каже се да је истотија учителјица живота, али изгледа да Запад је лош ученик и не слуша своју учителјицу.Стаановнштво Украјине може бити захвално Путину, могао је за пар дана да збише Украјину, али он је жртовао и своје војнике само да не гину цивили Украјине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u