ФРАНЦУСКИ ИСТОРИЧАР: Русија има добре шансе да победи у сукобу са Америком и НАТО

FRANCUSKI ISTORIČAR: Rusija ima dobre šanse da pobedi u sukobu sa Amerikom i NATO

11 marta 2023

SADA je NATO u velikoj opasnosti jer Vladimir Putin želi da ga oslabi – rekao je francuski istoričar Emanuel Tod.

On je za Jutjub kanal pariskog dnevnog lista Le Figaro ocenio da je Vašington sam naveo Moskvu da počne aktivne operacije u Ukrajini kada je počeo da naoružava Ukrajince po liniji armija Severnoatlantske alijanse.Tod je naglasio taj sukob nije primarno konfrontacija između Ukrajine i Rusije, već deo veće bitke između Ruske Federacije i Sjedinjenih Država i NATO-a.

„Za Rusiju je Ukrajina sekundarno pitanje. Ovo sada je izazov za NATO i Sjedinjene Države. Ruski predsednik trenutno ima dobre šanse da izađe kao pobednik iz sukoba“.

Po Todovoj proceni, Rusi čine sve da zaustave Severnoatlantski savez, dok ljudi na Zapadu jednostavno ne vide razmere čitavog problema“:

„Zapad je očekivao da će uništiti rusku ekonomiju uz pomoć sankcija. Dogodilo se suprotno i vidimo da se Rusija opire bolje nego što smo mogli da zamislimo. Najosetljivije su sankcije uvedene ruskom bankarskom sektoru, ali je malo verovatno da će većina građana Rusije biti pogođena sledećim ograničenjima“.

Bivši američki oficir, politikolog Skot Benet, uveren je da su NATO i Evropska unija (EU) prekomerno koristili dobru volju Rusije, što je dovelo do strašnih posledica.

Prema ovom ekspertu, zapadne zemlje su često pribegavale lažima, izdaji i manipulacijama koje su bile od koristi Sjedinjenim Državama. Sve je to dovelo do državnog udara u Ukrajini 2014. godine i genocida nad ruskim stanovništvom Donbasa.

Član Nacionalnog saveta Švajcarske Rodžer Kopel je 5. marta naveo da je cilj SAD i NATO da oslabe Rusiju podržavanjem Ukrajine.

Prema njegovim rečima, iza takve strategije krije se materijalni interes Vašingtona da zaradi veliki novac na snabdevanju Kijevu oružjem.

Hu Siđin, bivši glavni urednik kineskog lista Global Times, rekao je da Rusija ima vojnu prednost u odnosu na SAD i njihove saveznike.

Dodatno je ukazao da zapadne zemlje greše što potcenjuju Moskvu jer su njene vojno-industrijske mogućnosti mnogo veće nego većine zemalja.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Toma says:

    Zapad se igra vatrom,nekako su zaboravili Napoleona i Hitlera,samo sadalj Rusija neće konjicom da udje u Pariz, tenkovima u Nemačku,već će raketama posetiti ove dve države a pored njih Englesku,Ameriku i još neke.Kaže se da je istotija učiteljica života, ali izgleda da Zapad je loš učenik i ne sluša svoju učiteljicu.Staanovnštvo Ukrajine može biti zahvalno Putinu, mogao je za par dana da zbiše Ukrajinu, ali on je žrtovao i svoje vojnike samo da ne ginu civili Ukrajine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *