ФРАНЦУСКИ ЛЕВИЧАР ПОРУЧИО: Косово је амерички протекторат и уточиште албанске мафије

ФРАНЦУСКИ ЛЕВИЧАР ПОРУЧИО: Косово је амерички протекторат и уточиште албанске мафије

26 септембра 2018

Случај Косова је један од примера на које начине САД, својим агресивним акцијама, дестабилизују међународни поредак, поручио је вођа француске парламентарне левице и један од најзначајнијих европских левичара Жан-Лик Меланшон.

Овај догађај је значајан у дестабилизовању међународног поретка, због чега данас трпимо последице, каже веома популарни француски политичар, коме је мало недостајало да уђе у други круг прошлогодишњих председничких избора.Меланшон истиче да, послије десет година, велики дио међународне заједнице не признаје једнострано проглашену независност Косова*, 80 земаља као што су Кина, Русија, Бразил, Индија, Шпанија или Грчка, али ни ЕУ.

– Када су бомбардовале СРЈ, САД су се прокламовале браниоцима мањина и правде, само да би оправдале војну интервенцију, као што ће то касније радити у случају Ирака. И као што то раде свугде. Као што то иначе раде да би преузеле одређену зону. Овдје је ријеч о брисању Србије са карте политичког утицаја. Наравно, ради се прије свега о ратној пропаганди. Да би се то схватило, довољно је погледати последице њиховог бомбардовања, каже Меланшон, истичући медијске манипулације да би се бомбардовање камуфлирало у хуманитарну операцију.

Лидер француске левице истиче да је рат на Косову* школски пример бестидног медијског усаглашавања са говором америчке војске и да су „пуњење глава“, засићивање јавности манипулацијама и „испирање мозга“ дали резултате.

– Трговина органима узетих од затвореника од стране „херојских ослободилаца“ Косова* је прошла непримијећено, подизање огромне америчке базе у квазидржави није коментарисано. О одговорности албанске мафије коју у шверцу штите власт и неки други се не говори, каже Меланшон, наглашавајући да је Косово* готово савршен пример успјеха манипулативних капацитета савремене медијске „меке моћи“.

Он подсјећа да резолуција УН потврђује територијални интегритет Србије на њеној јужној покрајини, али да је све то погажено, јер су САД одлучиле да њихов протекторат мора да се одвоји од Србије.

– Наравно, суверенитет Косова* је, у суштини, имагинаран. Деветнаест година касније, НАТО трупе су и даље масивно присутне на Косову које у потпуности зависи од овог присуства. Лишено свих ресурса, наставља да тоне у сиромаштво, проценат незапослености младих досеже 60 одсто. Косово* не постоји. Овом енклавом је немогуће владати. Неодржива је, упозорава француски политичар.

(ИН4С)

KOMENTARI4 коментара

 1. Cetnik says:

  Dao Bog ovome da uskoro bude premijer Francuske!!!

 2. Cmarkovic C. says:

  @ Cedo , Bog bi mu mozda dao,ali djavo sigurno ne.

 3. milorad says:

  nije ovo slučajno sad počelo da se priča a pričaće se još više o šiptarskoj mafiji i njenim zlodelima okrenuo se vetar oni kao podizvodjači radova više nemaju nikakvu političku ili stratešku vrednost i samo predstavljaju veoma opasne i nezgodne svedoke, ima oni sa kojima i za koje su pravili pare PRVI da ih SAHRANE.

 4. Milax says:

  Kosovo je Americka teritorija koje se gle cuda nalazi na ,,mekom trbuhu evrope,, .Dokle God Americki Bondstil bude na Kosovu to je Po Srbe strana teritorija.Po samoj definiciji teritorija na kojoj Nema vojske,policije,sudstva I skolstva matice nije tvoja teritorija I to je trenutno stanje.Kosovo je okupirano od strane kauboja ciji se kraj blizi,treba biti mudar sto kazu strpljen- spasen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u