ФРАНЦУСКИ МЕДИЈИ НАЈАВЉУЈУ: Америка ће престати да испоручује оружје Украјини

FRANCUSKI MEDIJI NAJAVLJUJU: Amerika će prestati da isporučuje oružje Ukrajini

31 oktobra 2022

POMOĆ Ukrajini postepeno postaje predmet polemike u Sjedinjenim Američkim Državama, a nakon novembarskih kongresnih izbora Vašington može prestati da pruža vojnu podršku Kijevu ako republikanci dobiju većinu glasova – ocnio je Le Figaro.

Kolumnista uticajnog francuskog lista Adrijen Žolmes objašnjavanje zašto počeo je ovako:„Nekolicini republikanaca, koji su se prvi usprotivili izdvajanju ogromnih suma Ukrajini, sada su se pridružili tzv. progresisti iz Demokratske stranke. Primer je pismo 30 demokrata u Predstavničkom domu SAD predsedniku Džou Bajdenu o važnosti diplomatije u rešavanju situacije u Ukrajini, koje je naknadno bilo povučeno“.

SAD su od početka neprijateljstava na ukrajinskoj teritoriji Kijevu dale oko 40 milijardi dolara, što premašuje ukupnu pomoći Izraelu, Egiptu i Avganistanu u 2020. godini.

Među protivnicima daljeg pomaganja Ukrajine, većinu čine pristalice bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Onlajn list 19Forthyfive, pozvao je da Sjedinjene Države preispitaju svoju strategiju za Ukrajinu i da smanje pomoć Kijevu. Istakao je da će novi paket pomoći Kijevu od 50 milijardi dolara, koji je u razmatranju u Kongresu SAD, samo produžiti sukob.

Foreign Affairs sugeriše da će američka podrška Ukrajini dovesti do uništenja globalne ekonomije i zakomplikovati proces kontrole naoružanja.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. 1389 says:

    Američka krava muzara ima da lipče 😱

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *