ФРАНЦУСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Левија мрзи цео свет, стално га гађају тортом!

FRANCUSKI MEDIJI OTKRIVAJU: Levija mrzi ceo svet, stalno ga gađaju tortom!

11 maja 2017

Elektronske stranice frankofonskih medija prenele su sinoć vest o gađanju filozofa Beranara Anrija Levija tortom u Beogradu. Veoma čitani regionalni dnevnik „Uest Frans“ tako pišeda je Levi ponovo dobio tortu u lice, ovog puta na projekciji njegovog novog filma u Beogradu. Ističese da su to uradili pripadnici SKOJ, zamerajući mu, kako se naglašava, njegove stavove tokom konflikata u bivšojJugoslaviji tokom devedesetih.

Brojni Srbi nastavljaju da prebacuju BHL-u podršku muslimanima u Bosni tokom konflikta u ovoj bivšojjugoslovenskoj republici u kome je između 1992. i 1995. godine bilo sto hiljada mrtvih – pišeovaj list.

„Uest Frans“ navodi da su pripadnici SKOJ Leviju uzvikivali „ubico, idi iz Beograda“, kao i da su isticali da je osam godina pre udara NATO tražio bombardovanjeJugoslavije.

Prenosi se da je i Levi jednog od pripadnika SKOJ udario sakoom. Sličnu vest prenela je i „Raša Tudej“ na francuskom jeziku, navodeći da su pripadnici SKOJ istakli parolu na kojoj je pisalo da Bernar Anri Levi podr`ava „imperijalističke ubice“.

Koliko je Bernar Anri Levi nepopularan filozof i međufrankofonima, pokazuje podatak da je prvi put šlagom bio umackan još daleke 1985. godine. Poslednjiput mu se to, pre Beograda, desilo 2015. u belgijskom gradu Namiru. Oba puta to je uradio Belgijanac Noel Goden koji tako „kažnjavaneomiljeneličnosti, a Levi mu je glavna meta. Između toga, francuski filozof je tortom „počašćen“ desetak puta. Samo na pariskom sajmu knjiga 2006. godine to mu se dogodilo dvaput.

KOMENTARI3 komentara

  1. Vlastimir Stanarević says:

    Koga zanimaju stavovi gospodina sa slike, neka pročita knjigu "Državni neprijatelji" koja sadrži prepisku između njega i francuskog pisca-antiglobaliste Mišela Uelbeka. Mišel ga je, blago rečeno, potukao do nogu...

  2. Čuvar loptica says:

    Ja ću pokušati samostalno, a ako neko zna bolje neka me posavetuje. Prihvatam sve savete. Ja volim torte, jer kad sam bio mali mi smo bili toliko siromašni da sam za praznike vođen u BGD da gledam torte u izlogu. Sada vidim kako je najlakše doći do torte. Budeš filozof i eto torti kolko hoćeš. Evo - Ja smatram da je svet mesto uvijenih dijagrama uvezanih u snopove sa rafijom! Jel sam filozof? Gađajte me tortama. A Levija gađajte govnima.

  3. micky says:

    gadjali ga tortom. More usranu motku pa pravo medju rogove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *