ФРАНЦУСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Запад се полако повлачи због неуспеха у Украјини

ФРАНЦУСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Запад се полако повлачи због неуспеха у Украјини

28 септембра 2023

Запад бежи са политичког и војног фронта због неуспеха у Украјини, сматра аналитичар листа „Монд“ Силви Kауфман.

„Повлачење француских снага из Нигера две године након одласка Американаца из Авганистана говори да се Запад повлачи, што има не само војни, већ и политичко-дипломатски карактер. Штавише, украјински сукоб чини део тог повлачења и погоршава његове последице“, оценила је Kауфман.Она је додала да иза једног бекства Запада следи скривена припрема другог.

Запад је, према речима ауторке, принуђен да прави уступке по многим питањима јер његову политику не прихватају земље „глобалног југа“.

„Сукоб у Украјини погоршао је ову тенденцију“, нагласила је Kауфман.

Раније је француски председник Емануел Макрон изјавио да ће француска војска до краја године напустити Нигер. Он је такође обећао да ће прекинути војну сарадњу са актуелним властима Нигера, „јер више не желе да се боре против тероризма“.

KOMENTARI3 коментара

  1. eksilencija Hill of shit says:

    Bezacete vi i sa KiM jednako ko iz Gruzije, Afganistana, Sirije, Libije, Nigera itd. Granice koje ste nacrtali '90-ih mi ćemo da ih obrisemo skupa sa Rusijom, Kinom i saveznicima.

    • Kwaka says:

      Nesto mi govori da ce Srbija posle toga ponovo izvuci deblji kraj. Ili ce uci u savez sa nekim gnjidama i napraviti novu Jugu ili ce dati da pola Srba bude van Srbije. Znaci pusanija nam je kako god. Taki smo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u