ФРАНЦУСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Запад се полако повлачи због неуспеха у Украјини

FRANCUSKI MEDIJI OTKRIVAJU: Zapad se polako povlači zbog neuspeha u Ukrajini

28 septembra 2023

Zapad beži sa političkog i vojnog fronta zbog neuspeha u Ukrajini, smatra analitičar lista „Mond“ Silvi Kaufman.

„Povlačenje francuskih snaga iz Nigera dve godine nakon odlaska Amerikanaca iz Avganistana govori da se Zapad povlači, što ima ne samo vojni, već i političko-diplomatski karakter. Štaviše, ukrajinski sukob čini deo tog povlačenja i pogoršava njegove posledice“, ocenila je Kaufman.Ona je dodala da iza jednog bekstva Zapada sledi skrivena priprema drugog.

Zapad je, prema rečima autorke, prinuđen da pravi ustupke po mnogim pitanjima jer njegovu politiku ne prihvataju zemlje „globalnog juga“.

„Sukob u Ukrajini pogoršao je ovu tendenciju“, naglasila je Kaufman.

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da će francuska vojska do kraja godine napustiti Niger. On je takođe obećao da će prekinuti vojnu saradnju sa aktuelnim vlastima Nigera, „jer više ne žele da se bore protiv terorizma“.

KOMENTARI3 komentara

  1. eksilencija Hill of shit says:

    Bezacete vi i sa KiM jednako ko iz Gruzije, Afganistana, Sirije, Libije, Nigera itd. Granice koje ste nacrtali '90-ih mi ćemo da ih obrisemo skupa sa Rusijom, Kinom i saveznicima.

    • Kwaka says:

      Nesto mi govori da ce Srbija posle toga ponovo izvuci deblji kraj. Ili ce uci u savez sa nekim gnjidama i napraviti novu Jugu ili ce dati da pola Srba bude van Srbije. Znaci pusanija nam je kako god. Taki smo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *