ФРАНЦУСКИ МЕДИЈИ ПИШУ: Србија купује 12 нових борбених авиона!

FRANCUSKI MEDIJI PIŠU: Srbija kupuje 12 novih borbenih aviona!

5 aprila 2022

Srbija će, prema navodima francuskih medija, ove godine možda kupiti 12 novih aviona rafala.

Kako navodi francuski La Tribune, razgovori su najpre vođeni oko šest aviona, a onda o 12.Dassault Aviation je svoju ponudu predao početkom marta, a kako dodaju francuski mediji, nabavka novih borbenih aviona omogućila bi Srbiji da modernizuje svoju flotu.

Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana danas u svom inventaru sadrži avione domaće, sovjetske i ruske izrade. VS danas ima 14 aviona MiG-29 što je ekvivalent eskadrile. Srbije je kupila i 4 borbena helikoptera Mi-35M i 3 Mi-17 sa opremom i naoružanjem.

Sa ovakvim naoružanjem Srbija će, zasigurno, održati primat u regionu.

(Srbija Danas)

KOMENTARI14 komentara

 1. rade says:

  Sta ce im rafali,nisi ni upola dobri kao Ruski avioni.Kupovati od Nato zlocinaca iste avione koji su ubijali djecu u Srbiji je sramno.

  • Duca says:

   Tačno, sramno.

 2. VRSK says:

  Nadam se verziji F-4 i da puknu kroasani.

 3. Karital says:

  U svemu kopirate hrvate!Šteta što su kupili francuske a ne američke zrakoplove.Američke VI nikada nebi dobili.Očito vam rusko oružje ne šmeka.Naročito nakon ovog rata u Ukrajini.Dobro je kad ga rusi dijele đaba.

  • Gardista says:

   Hrvati se nista ne pitaju u tudjoj prodanoj drzavici, kad cete jednom shvatiti.

  • Velika Metla, says:

   Koritar, ustašo Rusima i Srbima možeš samo da klekneš. Sa sve " zrakomlatima " i " bježotrcima ". Primi moju " sućut" za izginulim usrašama u " ukrajini". I dalje đubrite rusku zemlju, kao i vaši preci. Ebiga kad ste predodređeni za to.

   • Karital says:

    @velika metla, Vozit će te Lade Nive!Zaboravit će te kako izgledaju zapadna vozila.Još ni jedan nije poginuo.Tvoji se razbježali na sve strane.Nema vas više od deset i to je pitanje jesu li uopće živi.Prije nekoliko dana, roknuli vam Bijelića.Ostao vam Berić, ali neće ni on dugo.Svakim danom pristižu nova oružja za koje rusi nisu ni čuli.Vertoljeti ne lete, Suhoji se ne spuštaju ispod 10 km, tenkovi se skrivaju po dvorištima.Na tvoje znanje, koje ti je oskudno, preci sa ukrajincima oslobodili Beograd.Gdje su tvoji preci bili?Ako ti nešto nije jasno, pitaj Milomira Marića?

  • Cp6a says:

   Al' ste nam iskvarili jezik i gramatiku.

  • Aleksandar I says:

   Dok ti pises, prolete dron... Ups, pade u lijepu vasu...

 4. Cetnik says:

  Fujjj!

 5. milorad5 says:

  Šteta što nema orlova,više to su bili odlični jurišni avioni,mnogo su se dobro pokazali u svojoj klasi i ratu.Ja sam video orla kako maltene lebdi iznad mog jezera na svega 15 metara visine,samo je lebdeo i lagano se kretao napred.Nešto je pilot čekao u po bela dana i onda je naglo odleteo,kao UFO bre a okolo sve NATO leti,i nisu ga videli.Prosto je neverovatno kako je on polagano prelebdeo preko površine jezera na tako maloj visini.To je bio dobar avion konstrukciono ako jer mogao takav manevar da uradi a nije letelica za vertikalno poletanje,nemam pojma kako je pilot to uradio ali uradio je.Uopšte su se i orao i supergaleb pokazali odlično u našim ratovima šteta što je naša vojna industirja tako osakaćena za vreme djindjića i tadića.

  • RASPUCHIN says:

   Da to , možda , nije bio UFO a ne "Orao"? Koji to mlazni avion može lagano da "lebdi"? A što se tiče kvalitete "Rafala" , koju potežu drugi komentatori , ona je apsolutno nebitna. Ono što je bitno je skrivena namjera da novi komandant srPskog vazuhoLovstva bude opet neki Antun Tun , pardon , Tus koji će se ponovo predomisliti i pucati-raketirati-bombardovati (ili narediti isto) po kolonama SRBskih izbjeglica.

  • RASPUCHIN says:

   Da , kada sam pitao koji mlazni avion , mislio sam na ono što je posjedovala JNA.

 6. Baki says:

  Ko pušta ove "buve" i šta li mu je cilj !?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *