ФРАНЦУСКИ НОВИНАР ТВРДИ: Рачак је највећи „фејк њуз“

ФРАНЦУСКИ НОВИНАР ТВРДИ: Рачак је највећи „фејк њуз“

16 јуна 2019

Француски репортер Жан Луј Трамбле, који је објавио репортажу о страдању Срба на КиМ у најновијем броју „Фигаро“ магазина, рекао је да је 20. годишњица од престанка НАТО бомбардовања на СРЈ био злокобни догађај који је захтевао да се тако нешто напише.

Трамбле је био један од ретких западних новинара у Београду током бомбардовања 1999. године и који се још од тада интересује за проблем Косова.„Волим Србе и имам много поштовања према вама, тим пре што Французи нису баш увек били на висини у том погледу“, рекао је Трамбле за „Новости“.

Како је рекао, њега и помоћника директора „Фигаро“ магазина Жана Кристофа Бијисона, погодила је неправда која је задесила Србе .

Догађаји из Рачка и све што их је пратило били су, како истиче, највећи „фејк њуз“ с краја 20. века и један од првих из нове ере.

Покушавамо, наводи он, да се боримо против медијских дезинформација и да колико можемо утврдимо истину.

„Срби су били и остали веома храбри, не само у том периоду, већ и раније у историји, у Првом и Другом светском рату, на пример“, рекао је Трамбле и додао да Срби истрајавају у отпору и остају на КиМ и поред третмана који трпе.Трамбле каже да је „бивша ОВК и власт која је из ње проистекла далеко од модела добре владавине.

Каже и да увек има ствари које нису унете у новински текст, јер нема места за све.

„Најчудније је када уђете на Косово, а на екрану мобилног телефона вам се појави порука ’добро дошли у Монако‘, одакле је један од оператера. А ви погледате око себе и схватите да се ситуација у Монаку и на Косову разликује као небо и земља“, закључио је Трамбле.

KOMENTARI2 коментара

  1. Velika Metla says:

    Западно смеће од политиканата убира милијарде долара од нарко-картела званог "косове",и Рачак је за њих истина,док год им стижу те милијарде. И тачка.

  2. petrovgrad says:

    Jel nam uskoro dolazi Makron, pa malo ližu francuzi ono što su posrali. Dobro je sami su uvedeli da je to jedino rešenje trenutno da nam se malo približe. Stvari idu u pozitivnom pravcu za nas. Šipce su gurnuli po strani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u