ФРАНЦУСКИ ОБАВЕШТАЈЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Исламисти спремају хаос! (ВИДЕО)

FRANCUSKI OBAVEŠTAJCI UPOZORAVAJU: Islamisti spremaju haos! (VIDEO)

30 avgusta 2015

56768k7k8Izvori iz francuske obaveštajne službe su otkrili planove za napad u stilu 11. septembra koji podrazumeva napad projektilom na putnički avion i u skladu sa tim pripremaju bezbednosne snage za „građanske nemire“.

„Avio kompanije su upozorene da bi moglo da dođe do napada na neki od aviona protivtenkovskim projektilom, iako piloti nisu sigurni kako bi mogli da izbegnu napad“, rekao je izvor za The Telegraph.

Nakon sprečenog pokušaja napada u petak u vozu koji se kretao na relaciji Amsterdam-Pariz i niza terorističkih napada i pokušaja ubistava u Francuskoj ove godine, predsednik Fransoa Oland je upozorio naciju da se pripremi za novo nasilje koje će biti neizbežno, pošto je sve veća pretnja od islamista.

Pročitajte još:

FRANCUSKU ČEKA HAOS: Imigranti spremaju masovne nerede!

„MIGRANTSKI RAJ“: Evo kako izgleda grad u Švedskoj gde ide veliki broj migranata! (VIDEO)

Vojska priprema plan za vanrednu situaciju u slučaju „preuzimanja nacionalne teritorije“ koji je usmeren na kontrolu susedstva u kojima bi stanovništvo moglo postati neprijateljski nastrojeno prema bezbednosnim snagama.

„Ima mnogo otuđenih i besnih potomaka imigranata u predgrađu, a radikalizacija je veoma verovatna“, rekao je izvor.

„Malo je verovatno da napade, kao što je onaj u vozu, sprovode pojedinci. Imamo posla sa visoko organizovanim mrežama islamskih boraca čiji je cilj eskalacija nasilja“.

Sada se u Francuskoj može doći do pušaka kalašnjikov i protivtenkovskih projektila, a najveći broj oružja je dospeo iz Jugoslavije nakon balkanskih ratova, i iz Libije.

„Ne znamo šta se dogodilo sa oružjem koje je Francuska dala libijskim pobunjenicima, što je zabrinjavajuće“, rekao je izvor.

Nakon pada libijskog predsednika, Moamera Gadafija, francuski zvaničnici su naveli da se ova afrička država ponašala kao „otvoreno tržište oružja“. Francuska je 2011. godine priznala da je slala „lako oružje“ libijskim pobunjenicima.

Postoji bojazan da su ISIS, Al Kaida i druge islamističke grupe prokrijumčarile oružje Gadafijeve i pobunjeničke vojske.

Jedan protivtenkovski projektil je policija zaplenila još 2010. godine, zajedno sa nekoliko tona kanabisa. Veruje se da je od tada u državu prokrijumčareno još mnogo raketnih bombi i projektila.

Napad projektilom bi u potpunosti uništio avion, naročito ako bi on bio pogođen za vreme uzletanja i dok je pun goriva. Glavni aerodrom u Parizu se nalazi blizu predgrađa koje je puno droge i sklono nasilju.

Agenti DGSI, francuskog ekvivalenta britanskom MI5, upozorili su da nisu sposobni da isprate islamske borce i da su „imali sreće“ što su izbegli gore katastrofe od Pariskog napada u januaru kada je stradalo sedamnaestoro ljudi.

Jedan agent je rekao da postoji bojazan od napada u stilu 11. septembra.

„Imali smo sreće da su putnici u vozu neutralisali prvog osumnjičenog, da je drugi terorista pucao sam sebi u nogu i da treći nije uspeo da digne fabriku hemikalija u vazduh. Šteta bi bila mnogo veća da to nije bilo tako, a ne bismo mogli ništa da promenimo“.

Evropski ministri za saobraćaj treba da raspravljaju o „sistematskim i koordinisanim“ bezbednosnim proverama širom kontinenta na sastanku u Parizu, naveo je francuski ministar unutrašnjih poslova, Bernard Kazenov.

„Moramo ispitati da li možemo primeniti sistem koji omogućava više sistematskih promena na aerodromima i u javnom saobraćaju na koordinisan način“, rekao je on.

Pogledajte video majskih nereda u Parizu u režiji migranata:

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Brus Li says:

    PA VI FRANCUZI MORATE DA PLATITE ZA LIBIJU, ŠTA SE ČUDITE, PRAVDA ĆE VAS DOĆI MAKAR I OD OVIH MUSLIMAJMUNSKIH SVINJA

  2. Ranko-Banja Luka says:

    Što ste posijali, to ćete i da požanjete! Francuskih pedera mi uopšte nije žao..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *