ФРАНЦУСКИ ПОЛИТИЧАР: Украјинце приносе као жртву, а Француску разарају

ФРАНЦУСКИ ПОЛИТИЧАР: Украјинце приносе као жртву, а Француску разарају

20 априла 2024

Упорно одбијање западних држава да се преговара о ситуацији у Украјини не само што за последицу има све већи број жртава, већ се одражава и на Француску, разарајући је сваким даном све више, рекао је лидер странке „Патриоте“ Флоријан Филипо.

„Упорно одбијање преговора и мира свакога дана повећава људске жртве у том рату и све више сиромаши Француску и доводи нас у озбиљну опасност“, навео је Филипо на мрежи „Икс“.Филипо, који је кандидат на предстројећим изборима за Европски парламент, подсетио је на недавну изјаву француског премијера Габријела Атала о томе да не неопходно подржавати Кијев како би Украјинци наставили да одржавају своје позиције.

Филипо сматра да је Атал требало да каже истину а то је да ће Украјинци само наставити да гину ако се помоћ настави.

„Њих приносе као жртву, ‘до последњег Украјинца’, због НАТО, због дубоке државе“, написао је лидер „Патриота“ и позвао да се прекине са слање оружја и новца Кијеву.

Француски председник Емануел Макрон је крајем фебруара изјавио, након конференције о подршци Кијеву, да су лидери западних земаља размотрили могућност слања војске у Украјину, али да не постоји сагласност по том питању, као и да ништа није искључено у зависности од развоја ситуације.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u