ФРАНЦУСКИ ПОСЛАНИК РАЗБИО ЕУ ЗБОГ СРБА: „Европа одмах да оконча политику колективне казне за српски народ, РЕПУБЛИКА СРПСКА ИМА ПРАВО НА РЕФЕРЕНДУМ!“

FRANCUSKI POSLANIK RAZBIO EU ZBOG SRBA: „Evropa odmah da okonča politiku kolektivne kazne za srpski narod, REPUBLIKA SRPSKA IMA PRAVO NA REFERENDUM!“

24 juna 2017

Francuski poslanik u Evropskom parlamentu Žan Luk Šafhauzer izjavio je da evropski vrh mora da okonča politiku kolektivne kazne za srpski narod koji je platio ogromnu cenu u jugoslovenskoj tragediji sa hiljadama mrtvih, nestalih i izbeglih.

– Evropa mora da prizna patnje Srba i odgovornost EU u tom ratu i priznavanju jednostranih deklaracija o nezavisnosti Hrvatske i Slovenije. Hrvatska nema pravo da priča o unutrašnjim stvarima u BiH, pogotovo zbog etničkog čišćenja u Krajini 1995. godine – naglasio je Šafhauzer, funkcioner Nacionalnog fronta.

On je za Glas Srpske ocenio da je referendum o Danu Republike Srpske pravo Republike Srpske da posegne za svim legalnim stvarima u svoju odbranu.

– Niko nema pravo da ignoriše legitiman izbor naroda u Republici Srpskoj. Uvek je dobro kada vlada da pravo glasa narodu, a referendum je najbolji instrument koji mu se može dati – smatra Šafhauzer.

On je pojasnio da evropske institucije ne vole referendume, ma gde oni bili održavani, izvan granica EU ili u njima, bilo to u Britaniji, Mađarskoj, Ukrajini, Holandiji ili u Republici Srpskoj.

– Oni odbijaju da prihvate pravo naroda da bira svoju sudbinu kada je taj izbor protiv takozvanih ‘evropskih vrijednosti’ ili protiv same Unije – rekao je Šafhauzer.

Šafhauzer ne misli da je moguće da bi rukovodstvo Srpske moglo da se suoči sa sankcijama zbog referenduma.

On je poručio da EU nema pravo da se meša u unutrašnje stvari BiH, a Srpska ima pravo da posegne za svim legalnim stvarima u svojoj odbrani.

Šafhauzer je rekao da u Evropskom parlamentu već ima pozitivnih reakcija na poštovanje obaveza iz reformske agende u BiH o putu ka EU, ali ima dosta glasova da bude poništen Dejtonski sporazum, kao i da BiH bude centralizovana i na taj način umanjen prenos nadležnosti na entitete, prvenstveno na Republiku Srpsku.

Evo šta je francuski posalnik rekao o Kosovu i NATO agresiji na našu zemlju!!!

KOMENTARI3 komentara

  1. Trifun says:

    Ako se EU Rajh usudi da nam uvede blokadu ili sankcije zbog izrazavanje nase volje demokratskim putem, pozivam sve strukture i rukovodstvo RS da odmah predemo na organizvoanje referenduma o nezavosnosti! I da se svi dugovi bilo kojoj zapadnoj organizaciji ili kompaniji momentalno ponisti tako da mozemo putem nase nove centralne banke da finansiramo sve potrebe drzave i ekonomije. Nema nazad.

  2. Miroslav says:

    Zna to ceo zapad samo teraju svoje interese koji su usmereni protiv Rusije a Srbi su Rusi na Balkanu.

  3. Dragan says:

    Ne bojte se srpski narode iza vas stoji naš "prijatelj" Njemačka, dokazani vjekovni prijatelj srpskog naroda, veći i od ruskog po gos. Vučiću. Morate samo slušati i učiti od velikog naroda, jer ste vi Srbi malo glupi i veliki neradnici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *