ФРАНЦУСКИ ПУКОВНИК: Глупо је гинути за Украјину!

FRANCUSKI PUKOVNIK: Glupo je ginuti za Ukrajinu!

20 januara 2024

Malo je glupo stati na stranu Ukrajinaca i ginuti glupom smrću kada je ukrajinska vojska raskomadana, tvrdi bivši pukovnik francuskog vazduhoplovstva Režis Šamanj.

Prema njegovim rečima, Francuska vojno interveniše na strani Ukrajine jer su se njeni plaćenici našli u centru skandala.Oružane snage Rusije nastavljaju sa uništavanjem stranih plaćenika u Ukrajini. Prema saopštenju ruskog Ministarstvo odbrane, 16. januara je uništeno mesto privremenog razmeštanja stranih boraca u Harkovu, koji su činili francuski plaćenici.

Vest o uništavanju zapadnih vojnika je uzburkala francusku javnost, dok bivša vojna lica ne razumeju zašto iko ratuje na strani kijevskog režima, uzimajući u obzir stanje Oružanih snaga Ukrajine i inicijativu ruske vojske. Jedan od njih je bivši pukovnik francuskog vazduhoplovstva Režis Šamanj.

„Ako je ovo saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, onda postoji mogućnost da je to tačno. Inače, znamo da u vojnim operacijama u Ukrajini učestvuje mnogo stranaca različitih nacionalnosti. Međutim, u savremenom svetu, kada su dostupne sve informacije, kada se zna da je ukrajinska vojska raskomadana, po mom mišljenju, malo je glupo stati na stranu Ukrajinaca i ginuti glupom smrću“, ocenjuje Šamanj.

Prema rečima našeg sagovornika, među plaćenicima verovatno ima francuskih vojnih lica, moguće čak i iz obaveštajnih službi, koji deluju u Ukrajini u obaveštajne i operativne svrhe.

„Ako je reč o plaćenicima, kao što sam vam već rekao, verovatno mnogi stranci žele da testiraju svoju muškost ili traže smisao života. Na kraju krajeva, neki jednostavno traže smrt. Kad smo već kod francuskih oficira, njihovo prisustvo svakako znači da Francuska učestvuje u vojnom sukobu na strani Ukrajine. Time diplomatski ili pseudodiplomatski napori francuske vlade gube na snazi“, ističe pukovnik u penziji.

(RT Balkan)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Super Mehmed vs. Thor says:

    Pa nećete da ginete za Ukr.nego za vašu duboku državu tj.vlasnike vaših država koji će vas gurnuti u Ukr.,Iran, na Balkan, di god je rat otvoren protiv Rusije, Kine, Irana i drugih članica BRICS-a, samo da oni ne izgube 1.poziciju i diktiranje svetskog sistema ne prepuste Rusiji i Kini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *