ФРАНЦУСКИ ПУКОВНИК КОЈИ ЈЕ СПАСАО СРПСКИ МАНАСТИР: Гледао сам како пале и руше манастире, а сада хоће у УНЕСКО!

FRANCUSKI PUKOVNIK KOJI JE SPASAO SRPSKI MANASTIR: Gledao sam kako pale i ruše manastire, a sada hoće u UNESKO!

23 oktobra 2015

ogar_620x0Bivši komadant specijalne francuske jedinice u sastavu Kfora, pukovnik Žak Ogar izjavio je da Unesko ne treba da primi u svoje članstvo Kosovo, jer mu tu nije mesto.

„Imam poruku za UNESKO – nemojte da ustuknete pod pritiskom jer isti koji su rušili i spaljivali, danas žele u UNESKO. Kosovu tamo nije mesto“, rekao je Ogar za „Blic“.

List podseća da je Ogar, oficir i plemić, koji je 1999. spasio manastir Devič kod Srbice i sestrinstvo u njemu, iako to nije bio primarni zadatak specijalne francuske jedinice kojom je komandovao.

Pročitajte još:

VOĐA FRANCUSKIH SPECIJALACA: Pred mojim očima Albanci su uz pomoć Britanaca i Amerikanaca ubijali srpsku decu i žene

FRANCUSKI PUKOVNIK: NATO vojnici su pomagali teroristima iz OVK, Britanci posebno

Za svoj nesebičan i hrabar čin Ogar, inače dvanaesta generacija vojnika u svojoj porodici, odlikovan je Ordenom Svetog Save.

Pukovnik Ogar za koga kažu da je „hrišćanski oficir“, nakon 26 godina službe, po povratku sa Kosova, odlučio je da uniformu okači o klin.

„Srpska kulturna baština, koja je svetska, na Kosovu mora biti spasena. Albanci i njihova vlast imaju dve priče. Jednu za svet po kojoj su dobri i brižni, a drugu na Kosovu, tamo gde je pravi život. A tamo oni ne štite crkve i manastire, već ih uništavaju“, poručuje francuski pukovnik.

On još navodi da, „kada je video kako se ruše srpski manastiri, to nije mogao da istrpi“.

„Toliko vekova i istorije na jednom mestu. Kosovo nije samo ispunjeno srpskom baštinom, već je upravo zbog nje jedna od evropskih kolevki hrišćanstva“, kaže Ogar.

KOMENTARI5 komentara

 1. Apis says:

  Verbalno pranje neciste savesti. Kako koji ode u penziju odma hvali Srbe. Bio Francuz, Englez ili amer svi nas vole cudo jedno. Ali nikad ni jedan nije ucinio nista kad je moglo i trebalo da se spreci ocigledna neprsvda i stradanje Srba. I sad treba da ih zagrlim, odlikujem i amnestiram od ucesća u najprljavijem poslu u kojem su ucestvovali. Pun mi krac stranih pokajnika i srpskog mazohizma.

 2. Momčilo says:

  Točno. To što oni tobože zastupaju istinu, može mačku da se okači o rep. Jedino što razni individualci, tipa ovog Francuza, mogu da naprave... jest da spriječe daljnju propast. Treba da se probije do francuske nacionalne televizije. Ako mu je toliko stalo da koliko-toliko ublaži svoju savjest, neka organizira potpisivanje peticije u svojoj zemlji. Neka tu peticiju dostave francuskoj vladi i svima ambasadama u Francuskoj. To bi bilo makar nešto. Makar da nam šiptarski zločinci i formalno ne ukradu baštinu. Međutim, neka se te ubojice iživljavaju dok mogu. Ne kaže badava naš narod: "Ničija svijeća nije gorila do zore." Kako Sjedinjene Sotonističke Države budu slabile, tako će slabiti i njihove genocidne sluge u regiji. Prema tome, čak i da uspiju uvrstiti srBsku baštinu u UNESCO, to je samo komad papira koji će biti validan koliko i potpis Adolf Hitlera.

 3. Milica says:

  Apis i Momcilo su napisali odlicne komentare tako da nema potrebe da nesto dodajem....

 4. Slavica Jovanovic says:

  TRAJNO ZABRANITI CRNOGORCIMA DA BUDU RUKOVODEĆI KADROVI U SRBIJI http://www.peticije24.com/128180

 5. Snežana Rakić says:

  Lepo piše da je čovek spasao manastir Devič. To je mnogo više nego što smo učinili svi mi Srbi zajedno, znate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *