ФРАНЦУСКОЈ ПРЕТИ ГРАЂАНСКИ РАТ? Завера против Макрона, генерали спремају војни пуч!

FRANCUSKOJ PRETI GRAĐANSKI RAT? Zavera protiv Makrona, generali spremaju vojni puč!

28 aprila 2021

FRANCUSKU je potresao najjači politički zemljotres u poslednjih nekoliko godina nakon što je grupa od 20 penzionisanih vojnih generala potpisala otvoreno pismo u kojem poziva armiju da izvrši vojni puč i zbaci predsednika Emanuela Makrona s vlasti!Grupi penzionisanih generala priključilo se još 80 bivših visokih oficira, što dodatno daje na težini otvorenom pismu.

Oni navode da predsednik Francuske Emanuel Makron ne može da zaustavi dezintegraciju zemlje koju vrše islamisti. Pismo je objavljeno u u desničarskom magazinu Valer aktuel i u njemu se otvoreno poziva armija da izvrši vojni puč kako bi se sprečio građanski rat u Francuskoj.

Bitka iznad svih bitaka – Podrška Marin le Pen

Marin le Pen je poslala poruku penzionisanim generalima u kojoj im daje potpunu podršku:

– Pozivam vas da se angažujete u bitki koja je počela i bitki koja je iznad svih bitaka, bitki za Francusku. Kao građanin i kao žena političar ja delim vašu patnju – navela je Marin le Pen. Ona je posebno apostrofirala slučaj patriote generala Pjera de Viljera, bivšeg šefa generalštaba, koga je Makron otpustio 2017. godine, nakon što je javno kritikovao predsednika zbog smanjenja izdvajanja za armiju. To je prvi put od nastanka pete republike da je predsednik smenio šefa generalštaba.

Pismo je oštro osudila Makronova vlada, upoređujući ga s neuspelim vojnim udarom koji su pre 60 godina pokušali generali protiv tadašnjeg predsednika Šarla de Gola. Na drugoj strani Marin le Pen, liderka patriotskog Nacionalnog saveza, pohvalila je navode iz pisma. Na predsedničkim izborima naredne godine upravo se očekuje žestok obračun Makrona i Le Penove, koja prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja ima veću podršku u javnosti.

Ministarka besna – Vojska nije u kampanji

Ministarka odbrane Francuske Florens Parli besno je reagovala na objavljivanje pisma penzionisanih generala:

– Oni su u penziji i nisu više aktivni vojnici, nemaju nikakvu funkciju i predstavljaju samo sebe. Neutralnost i lojalnost su dva principa koji su ključni za svakog vojnika. Politizacija armije će oslabiti naše vojne sposobnosti i ugroziti Francusku. Vojska nije u kampanji i ona je tu da brani i zaštiti zemlju – rekla je ona.

Među potpisnicima pisma nalazi se Kristijan Pikemal (80), general u penziji, bivši komandir Legije stranaca, jedne od najpoznatijih vojnih jedinica u svetu. On je izgubio počasti kao general u penziji nakon što je bio uhapšen zbog učešća u antiislamskim demonstracijama 2016. Pismo je, prenosi Dejli mejl, potpisalo više od 1.000 nekadašnjih vojnih zvaničnika.

Francuska je u opasnosti

– Francuska je u opasnosti. Nekoliko smrtnih opasnosti joj preti. Čak i u penziji, ostajemo vojnici Francuske i ne možemo u sadašnjim okolnostima ostati ravnodušni prema sudbini naše lepe zemlje. Dezintegraciju zemlje čine islamske horde iz predgrađa, koje odvajaju velike delove nacije i pretvaraju ih u teritoriju podložnu dogmama suprotnim našem ustavu – navodi se, između ostalog, u pismu.Činjenice

– Predsednik Francuske je po ustavu glavni komandant oružanih snaga

– U Francuskoj živi oko pet miliona muslimana i to je najveća manjina u zapadnoj Evropi

– Većina muslimana u Francuskoj potiče iz bivših kolonija, najviše iz Alžira

– Nacionalni savez je nastao iz Nacionalnog fronta koji je osnovao otac Marin le Pen

– Žan-Mari le Pen je osuđeni antisemita i islamofob

Na udaru se našao i Makron zbog brutalnog policijskog odgovora tokom protesta „žutih prsluka“. „Ako se ništa ne učini, zemlja će eksplodirati u građanskom ratu, što će dovesti do smrti na hiljade ljudi.“ Bivši generali navode da su spremni da podrže političara koji će se fokusirati na bezbednost nacije.

(Kurir)

KOMENTARI3 komentara

 1. opet ja says:

  Hmm samo 5 miliona muslimana??!! Mislim da ih ima više. Marsej je potpuno prepušten muslimanima, uključujući i njegovu okolinu. Mari Le Pen nema šanse da pobedi jer će Afrikanci i muslimani glastai uvek protiv nje.

  • test01 says:

   upravo tako ali nece pobediti iz razloga sto su svi izbori lazirani, kao sto je to slucaj u Srbiji a videli smo na kraju da ni USA nije postedjena... Mladi Francuzi su poceli da napustaju Francusku !

 2. miliorad5 says:

  kada bi znali KAKO su nastale NACIJE i ŠTA je prethotilo kakvom takvom dogovoru i snošljivom racionalno suživotu DANAŠNJIH recimo francuza NIKADA ne bi primili toliki broj stranaca.NACIJE i moderne države su nastale upravo iz GRADJANSKIH RATOVA ili OSLOBODILAČKIH RATOVA.Ako su mislili da prave novu NACIJU mešavinu svih religija i kultura (ne rasa, ko vam pomene rasu taj nema pojma, rase ne postoje, to su izmislili engleski trgovci robovima da bi smirile savest mušterijama)morali su da računaju na jedan lep i neminovan gradjanski rat.Na kraju krajeva i moderne USA "bastion,demokratije i slobode" su nastale iz vrlo ružnog i krvavog gradjanskog rata.Da su frencuze u školi u zadnjih 60 god.učili njihovom istorijom ZNALI bi danas kako je nastala francuska ali oni nemaju pojma o groznim verskim,dinastičkim i na kraju revolucionarnim klasnim ratovima koji su na kraju kreirali zaključak u francuskom društvu da nije baš pametno ubijati komšije svaki put kada nam se ne svidi njegov politički stav i stvorile metode i sistem koji to uspešno sprečava-modernu parlamentarnu državu ZAKONA.Kako je francuska postala moderna država tako je i engleska, nemačka, i skoro SVAKA druga država u evropi isto to prošla i uradila.(englezi su posebno divlja sorta bili,mi smo imali 500 god oslobodilačke borbe protiv turaka a oni su se više od 200 godina MEDJUSOBNO tamanili u teškim verskim i dinastičkim sukobima pa vi vidite sa kim mi imamo posla , tolko krvi ostavlja posledice na mozak čak i potomaka)Ako ne uspeju da naprave neki dogovor sa masom muslimana koju imaju u državi danas, sukob je izvestan a grozni je to što za SVAKU lošu stvar ili nepravdu ssutema TI ljudi krive DANAŠNJU francusku državu (sasvim predvidljiva psihološka reakcija pojedinca)i vrlo lako skliznu u fanatizme i arhetipove društava svojih predaka iz kojih kulturno potiču a to NEMA VEZE SA FRANCUZIMA ni pod razno,idealna podloga za jedan lepi verski rat u francuskoj:)muslimani vs hrišćani (mada su francuzi dehristijanizovani u totalu, vrlo lako je taj plamen katoličkog verskog fanatizma potpaliti i u tom grmu i leži zec,za recept su potrebni muslimani:)) i ponovni povratak francuske majci katoličkoj crkvi.Sve je to providno i vrlo opasno igranje sa šibicama ali majstor iz senke je isto tako vrlo vešt potpaljivač pa videćemo šta će se dalje desiti, ali mislim da će doći do RENESANSE katolicizma ne samo u francuskoj nego i u nemačkoj i da je to i jedan od razloga zašto su englezi zapalili iz EU (pored svadje oko para koja je svakako glavni razlog bregzita)U ovom trenutku se ,islimanski ekstremizam NAMERNO toleriše iz vrhova oligarhije u francuskoj jer to i jeste njihov cilj i ovi generali upravo na to i ukazuju,upiru prst u potpaljivače i organizatore muslimanskog fanatizma u francuskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *