FRANCUZ MUSAI TVRDI: Saudijski princ platio pripreme za 11. septembar

FRANCUZ MUSAI TVRDI: Saudijski princ platio pripreme za 11. septembar

18 novembra 2014

september11Američki mediji su objavili da je moguće da je u finansiranju terorističkih akata od 11. septembra 2001. godine učestvovao jedan od članova kraljevske porodice Saudijske Arabije.

Sumnja je zasnovana na pismu koje je u septembru sudu Oklahoma-Sitija uputio 46-godišnji Francuz Zakarija Musaui koji u zatvoru države Kolorado izdržava doživotnu robiju na koju je osuđen zbog umešanosti u rušenje kula-bliznakinja njujorškog Svetskog trgovinskog centra.

Musaui, naime, u tom pismu tvrdi da je njegovu pilotsku obuku u gradu Norman platio „jedan saudijski princ“. Njegovo ime nije otkrio, ali tvrdi da se sa njim i lično sretao.

Prema njegovim rečima, taj pripadnik saudijske kraljevske porodice nije platio samo njegovu, nego i pilotsku obuku 19 terorista koji su 11. septembra oteli putničke avione.

Musaui je izrazio spremnost da sve što tvrdi iznese i pred sudom. Moguće je, međutim, da mu to neće biti omogućeno. I zbog otpora Saudijske Arabije koja tvrdi da nikakve veze sa napadima u Njujorku i Vašingtonu nije imala, a i zato što je sam Musaui ranije davao „protivrečne iskaze“.

Musaui je uhapšen tri nedelje pre 11. septembra. U Minesoti gde je završavao obuku za pilota.

Uprkos tome što ni u čemu nije učestvovao niti bilo koga ubio, osuđen je na doživotnu robiju kao pripadnik terorističke grupe. Čak je bio označen kao „dvadeseti terorista“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *