ФРАНЦУЗ – СРБИН: Арно Гујон донео поклоне деци у српским енклавама на Косову!

FRANCUZ – SRBIN: Arno Gujon doneo poklone deci u srpskim enklavama na Kosovu!

30 decembra 2015

repo-arno_620x0Božićni konvoj humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ iz Francuske stigao je u srpske enklave na Kosovu. Onivač ove organizacije Arno Gujon i osam volontera dopremili su u Gračanicu petnaest tona pomoći, čija vrednost prelazi 80.000 evra. U tradicionalnom humanitarnom paketu se nalaze nova odeća i obuća, školski pribor, sportska oprema i igračke.

Ovih dana, mladi Francuzi uručuju pomoć najugroženijim porodicama na istočnom i centralnom Kosovu, idući od sela do sela i od kuće do kuće, svugde gde je pomoć potrebna. Raspodela pomoći biće nastavljena i narednih dana.

– Naši volonteri su zaprepašćeni onim što su videli u zabačenim selima gde žive Srbi – kaže Gujon.

– Deca se usred zime igraju u vunenim čarapama i letnjim sandalama. Starci, izolovani u napuštenim kućama, prepušteni su na milost i nemilost onih koji im prete. Sve je to veoma šokantno. Ipak, srećni smo što, uz materijalnu pomoć, donosimo ljudsku toplinu i moralnu podršku ovim plemenitim ljudima koji se osećaju usamljeno i zaboravljeno.

Ovo je 38. konvoj koji je stigao na Kosovo i Metohiju od 2004. godine, kada je u Francuskoj osnovana humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Svetislav says:

    Francuski volonteri su zaprepasceni, ali u "ostatku" Srbije su oguglali i misle da se to ne moze dogoditi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *