ФРАНЦУЗИ ОТКРИЋЕМ ШОКИРАЛИ ЗАПАД: Откривена тајна руског успеха у Сирији! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

FRANCUZI OTKRIĆEM ŠOKIRALI ZAPAD: Otkrivena tajna ruskog uspeha u Siriji! EVO ŠTA SE DEŠAVA

31 marta 2019

Francuski stručnjak Roman Lombardi u autorskom članku za list Kapitalis izjavio je da je Rusija pobedila u Siriji zbog dobro razvijene strategije.

Kao što je autor naveo, Rusija je predvidela da će ponoviti sudbinu avganistanske kampanje u Siriji, ali su sve sumnje vrlo brzo raspršene kada su moderna oprema i oružje stupili u akciju. „Ruski stratezi su uvek učili iz svojih grešaka iz prošlosti“, piše Lombardi. Moskva je pokazala da mudro vodi ratove, koji se na kraju završavaju pobedom i ozbiljnom ekspanzijom uticaja, smatra analitičar.Pored snažne vojne opreme i oružja, od kojih su mnogi uzorci testirani u Siriji, autor ukazuje na jasnu strategiju kojom se Rusija približila sukobu. Savezničke snage su bile uključene u sukobe u zemlji, a one su bile pokrivene od strane Vazdušno-kosmičkih snaga, piše on.

„Međutim, na kraju krajeva, njen uspjeh u Siriji, naravno, je posledica sveobuhvatnije strategije koja kombinuje taktiku i inovativne moderne vojne instrumente s učinkovitom diplomatijom na međunarodnom, regionalnom i lokalnom nivou“, navodi se u članku.

Ostaje pitanje šta će biti nastavka ovog uspeha Rusije u obnovi Sirije i ekonomskom razvoju regiona Bliskog Istoka u celini, ističe stručnjak.

„Samo će nam budućnost pokazati da li će Rusija na kraju uspeti tamo gde je Zapad do sada pretrpeo potpuni poraz“, zaključuje Lombardi.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  Rusija je pobedila u Siriji SAMO ZATO što je sirijski narod skoro 100% bio uz svojeg kralja Bašara,a samim time i uz rusku vojsku! Kada nacisti američki okupiraju,dođu silom u neku državu,narod te države nije uz njih u 99% slučajeva! Svako uz koga je ceo narod ne treba da brine za svoju budućnost,kao ni za budućnost svojega naroda! To u Stradiji nije slučaj! U Stradiji je kao i u svim kolonijama naci-amerike narod na jednu stranu sam samcijat,a politikantska bagra s okupatorom na drugoj strani! I kada budu Srbi spremni kao sirijski narod,sumnjam da će ikada,da se bori za slobodu od okupacije TEK TADA će se nešto moći uraditi! Do tada Srbi radije žive pod okupacijom! Fakta!

 2. Jedan tamo, ne znaš ga ti says:

  "s učinkovitom diplomatijom" 'Alo! Kaže se DELOTVORNA, ne učinkovita! Polupismeni polusvet!

  • Dejan says:

   Prijatelju, vidiš da su nepismeni, ne zameri im! Samo prepisuju tekstove od hrvata, ne razmišljajući o značenju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *