ФРАНЦУЗИ ПРИЗНАЛИ ГЕНОЦИД: Убили су 800.000 припадника једног народа

FRANCUZI PRIZNALI GENOCID: Ubili su 800.000 pripadnika jednog naroda

27 marta 2021

Izveštaj, koji je pripremila Komisija francuskih istoričara, pokazuje da Francuska „snosi veliku i ozbiljnu odgovornost“ za događaje koji su doveli do genocida nad etničkom manjinom Tutsi u Ruandi 1994. godine.

Francuska, koja je intervenisala u Ruandi devedesetih godina, poriče bilo kakvu umešanost u genocid, navodi se u izveštaju koji je objavio Frans Pres.Ministarstvo spoljnih poslova i udruženja iz Ruande izdali su saopštenje u kojem se pozdravlja izveštaj Komisije o ulozi Francuske u genocidu 1994. godine, napominjući da to „predstavlja važan korak ka zajedničkom razumevanju uloge Francuske u genocidu nad narodom Tutsi“.

Još jedna istraga, koju je pokrenula vlada Ruande, biće objavljena u narednim nedeljama, čiji će nalazi dopuniti i obogatiti nalaze francuskih istoričara, navodi se u saopštenju ministarstva.

Prema UN-u, genocid nad narodomTutsi odneo je živote najmanje 800.000 ljudi.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. petrovgrad says:

    Genicidni narodi moraju da nestanu. To je zakon prirode. Zapdno evropski narodi Germani, Gali, Englezi, Holanđani, Belgijanci i dr su ubijali druge narode sada je vreme da plate ceh i da nestanu , odnosno da izumru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *