ФРАНЦУЗИ ПРИЗНАЛИ ГЕНОЦИД: Убили су 800.000 припадника једног народа

ФРАНЦУЗИ ПРИЗНАЛИ ГЕНОЦИД: Убили су 800.000 припадника једног народа

27 марта 2021

Извештај, који је припремила Комисија француских историчара, показује да Француска „сноси велику и озбиљну одговорност“ за догађаје који су довели до геноцида над етничком мањином Тутси у Руанди 1994. године.

Француска, која је интервенисала у Руанди деведесетих година, пориче било какву умешаност у геноцид, наводи се у извештају који је објавио Франс Прес.Министарство спољних послова и удружења из Руанде издали су саопштење у којем се поздравља извештај Комисије о улози Француске у геноциду 1994. године, напомињући да то „представља важан корак ка заједничком разумевању улоге Француске у геноциду над народом Тутси“.

Још једна истрага, коју је покренула влада Руанде, биће објављена у наредним недељама, чији ће налази допунити и обогатити налазе француских историчара, наводи се у саопштењу министарства.

Према УН-у, геноцид над народомТутси однео је животе најмање 800.000 људи.

(Правда)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. petrovgrad says:

    Геницидни народи морају да нестану. То је закон природе. Запдно европски народи Германи, Гали, Енглези, Холанђани, Белгијанци и др су убијали друге народе сада је време да плате цех и да нестану , односно да изумру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u