ФРАНЦУЗИ СПРЕМАЈУ НАЈСТРАШНИЈЕ ПОНИЖЕЊЕ И УВРЕДУ ЗА СРБЕ! Срамна иницијатива!

FRANCUZI SPREMAJU NAJSTRAŠNIJE PONIŽENJE I UVREDU ZA SRBE! Sramna inicijativa!

21 septembra 2019

Ćendrim Gaši, takozvani ambasador takozvanog Kosova u Parizu, namerio je da na mala vrata, kroz perfidnu igru predloženog bratimljenja između mesta Maje na zapadu Francuske i sela Meja u okolini Đakovice u Metohiji, iskonstruiše povlačenje paralele između nacističkih SS trupa i srpskih snaga koje su se krajem devedesetih borili protiv terorističkih grupa OVK!

Gašiju se učinila primamljivom ideja da zaigra na kartu sličnosti imena ova dva mesta, pa je predsedniku opštine Maje, sela koje je pretrpelo ogromne žrtve u Drugom svetskom ratu, predložio bratimljenje.Prvi su reagovali iz pariske organizacije „Kolektiv za mir na Kosovu“. Oni su predsedniku opštine francuskog mesta Bernaru Elijomu poslali pismo u kome potanko objašnjavaju pravo stanje stvari na terenu. U ovom pismu se, između ostalog, ističe da takozvana ambasada Kosova, polazeći od činjenice da je mestašce Maje preživelo težak zločin od strane SS jedinica nemačke vojske 1944. godine, kada su masovno stradali civili, želi da perfidno uspostavi vezu sa mestom Meja na KiM gde su oružane snage SRJ vodile borbu sa OVK teroristima.

– Žele da grubom političkom manipulacijom faktički dovedu u vezu i izjednače delovanje srpske vojske i policije i nacističkih SS trupa – ističe se u dopisu koji je „Kolektiv“ dostavio opštini Maje.

U ovom pismu se naglašavaju brojni zločini i pogromi koje je OVK izvršila nad Srbima i nealbancima i kriminalni karakter kosovskih vlasti.

– Shodno tome, usvajanje ovakve inicijative za bratimljenje između ova dva mesta značilo bi ruganje i nanošenje ljage francuskim žrtvama i francuskoj istoriji, i samom selu Maje, kao stradalničkom mestu – naglašavaju autori pisma.

U njemu se, takođe, podseća da su baš Srbi uspostavili prvu slobodnu teritoriju u Drugom svetskom ratu u porobljenoj Evropi i da su masovno ustali protiv nacizma i fašizma, dok su se Albanci masovno borili u okviru divizije Skendeberg na poraženoj strani.

Autori pisma podsećaju na brojne zločine učinjene nad srpskim stanovništvom na KiM od kraja devedesetih, na masovno proterivanje, uništavanje crkava i manastira i na činjenicu da se 1.360 ljudi i dalje vode kao nestali. Podsetili su i da prema Rezoluciji 1244 Kosovo pripada Srbiji.– Samo stotinak zemalja je priznalo ovaj entitet koji je prožet brojnim skandalima i terorizmom, mafijom, trgovinom drogom i organima – pišu potpisnici pisma.

Potpisnici pisma su takođe pozvali predsednika opštine Maje da se pridruži predstojećoj poseti jednog broja francuskih parlamentaraca i javnih ličnosti Kosovu i Metohiji, da bi se lično uverio u pravo stanje stvari na terenu.

Vlasti u Prištini poslednjih godine radile su na uzdizanju sela Meja u svojevrsni simbol „agresije“ i navodnog etničkog čišćenja, koji se stavljaju na teret srpskim snagama bezbednosti. Albanci tvrde da je bila reč o smišljenoj akciji srpskih snaga bezbednosti čiji je cilj bio neutralisanje albanskog stanovništva, ali to nikada nije dokazano. Očevici događaja kažu da je okolina Đakovice bila puna albanskih izbeglica, a da su se istim terenom kretali i teroristi OVK.

(Novosti)

KOMENTARI2 komentara

  1. da da says:

    Ko god podržava terorističku državu koja je stvorena na srpskoj svetoj zemlji,koju su amerika i evropska unija oteli Srbima,kao i krajinu i crnu goru,oni se vode isto kao teroristi koji bitišu na toj srpskoj zemlji i njihovo mišljenje za Srbe ne vredi apsolutno ništa.Bog je pokazao,da nisu srećni na toj teritoriji,jer od momenta otimanja je prokleta,dok se ne vrati Srbima.Pogledajte samo kako žive na toj zemlji.

  2. Pravda says:

    Pa zaboga zasto se ne pise o strahovitom genocide nad Srbima na KiM gdje je nebrojeno sela I gradova opustoseno I potpuno ostalo bez Srba. Dosta kuknjave, treba preci u opsti napad kroz istinu I razobliciti teroriste I njihove zapadne sponzore. Meja je jedno selo a gdje su stotine srbskih sela I gradova? Alo Srbijo, probudi se.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *