ФРАНЦУЗИ СПРЕМНИ НА РАТ! Трамп уводи таксе на њихове производе, А ОНИ УЗВРАЋАЈУ: Идемо у борбу!

FRANCUZI SPREMNI NA RAT! Tramp uvodi takse na njihove proizvode, A ONI UZVRAĆAJU: Idemo u borbu!

3 decembra 2019

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa planira da uvede dodatne tarife na uvoz francuskih proizvoda u vrednosti od oko 2,4 milijarde dolara.

To je Trampov odgovor na francusko pooštravanja taksi za američke tehnološke gigante, poput Gugla, Amazona i Fejsbuka.Kako je preneo AP, američki trgovinski zvaničnici su najavili da će planirane tarife obuhvatiti široku paletu proizvoda, od sira „Rokfor“, šampanjca, do ženskih tašni.

Američki zvaničnici su predložene mere obrazložili stavom SAD da nove francuske takse na digitalne prozivode, koje u nekim slučajevima dostižu i 100 odsto, diskriminišu američke kompanije.

Američka privredna komora će prihvatati javne komentare na predložene mere do 6. januara, dok će o merama biti održana rasprava sutradan, 7. januara.

Međutim, Francuska nove mere Amerike nije prihvatila sa odobravanjem. Naprotiv, jer kako je saopštilo francusko Ministarstvo ekonomije spremni su na borbu sa Amerikancima, preneo je Rojters.

– Nećemo ustuknuti pred Amerikancima, niti ćemo povući našu odluku, jer je ekonomski jedino ona isplativa. Spremni smo na rat!– poručili su Francuzi.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Kokajte se do mile volje, najbolje je da zaratite, a onda da optuzite Rusiju da je ona pocela rat.

  2. Gagi says:

    Kao sto sam ranije nagovestio, Amerima ce uskoro sve drzave na planeti uvesti sankcije. Najveca slabost te drzave je njihova moneta bez pokrica i ogroman spoljni dug. Njihova moc je vestacki stvorena kada su potopili Titanik i odmah poceli besomucno da stampaju dolar. Ceka ih nazalost veliki izazov u vidu gradjanskih nemira koji mogu da budu fatalni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *