ФРАНЦУЗИ У ПАНИЦИ: Морамо да се припремимо за руско револуционарно оружје

ФРАНЦУЗИ У ПАНИЦИ: Морамо да се припремимо за руско револуционарно оружје

15 маја 2023

Русија је почела да користи технолошки револуционарни тенк „Т-14 Армата“ у борбама против Оружаних снага Украјине, за чији масовни долазак Запад мора да се припреми, пише француско издање „Ле Фигаро“.

„Ако Т-14 уђе у игру, немачки и амерички тенкови ће морати да се суоче са непознатим. Армата је претеча технолошке револуције, и требало би да се припремимо за њен масовни долазак“, каже се у чланку.У најновијем возилу, посада није смештена у куполи, где је посебно рањива на непријатељске топове- „Т-14“ даљински контролишу преко екрана, три члана посаде који седе у оклопној капсули.

Просторија је изолована од муниције и горива. Таква структура може знатно повећати њихове шансе за преживљавање. Тенк има топ калибра 125 мм, снажнији од „Т-72“ и „Т-90“, и митраљез 12,7 мм. Буре се пуни без људске интервенције помоћу аутоматске вртешке. Мотор од 1500 коњских снага заштићен је противракетном решетком.

Метеоролошки јарбол који се налази на торњу, преноси податке балистичком компјутеру. „Армата“ је опремљена системима активне заштите „Афгханит“ од пројектила и противтенковских пројектила, лепезастим системом чврстог дејства, са два лансирна уређаја са по пет убојних пројектила, и системом против дејства меком силом.

„Овај тенк ће бити пробојна снага. Посебно зато што мора да ради у спрези са другим возилима, укључујући борбена возила пешадије, као део универзалне борбене платформе“, сумирали су аутори чланка.

У априлу је поуздан извор рекао за РИА Новости, да су Оружане снаге Русије почеле да користе тенкове Т-14 Армата у зони „специјалне војне операције“. Добили су додатну бочну заштиту од противоклопних система.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u