ФРАНЦУЗИ ЖЕЛЕ НОВОГ ДЕ ГОЛА: Француска се буди!

FRANCUZI ŽELE NOVOG DE GOLA: Francuska se budi!

2 maja 2021

PRE neki dan je dvadeset penzionisanih francuskih generala i oko hiljadu drugih vojnih lica objavilo otvoreno pismo predsedniku Francuske i vlastima Pete Republike.



Pozvali su državni vrh da se pridržava sopstvenih zakona jer se samo tako može izbeći „rasni rat“ u zemlji. Pritom su otovreno upozorili-zapretili:

„Ako vlast ništa ne bude preduzimala, u sve će se umešati naši drugovi koji su u aktivnoj službi koji će morati da preuzmu opasnu misiju da spasu naše sunarodnike i naše vrednosti“.

Obraćanje Emanuelu Makronu i vrhuški oko njega, objavili su pod indikativnim naslovom „Vratimo čast našim vladarima!“. A učinili su to tačno na 60. godišnjicu puča francuske vojske u Alžiru, u aprilu 1961. godine, zbog kojeg je general De Gol zamalo izgubio vlast.

Ministar odbrane Florans Parli najavila je istragu i kažnjavanje odgovorne, ali sa generalskim pismom ništa nije jednostavno.

Njegov autor je Žan-Pjer Fabre-Bernadak koji je posle penzionisanja postao popularni bloger.

Glavni potpisnik je 80-godišnji Kristijan Pikemal, bivši komandant Legije stranaca, koji je lišen svih privilegija zbog učešća u demonstracijama protiv ilegalnih migranata. A među 1200 ostalih potpisnika mnogo je figura od uticaja na koje nije lako udariti.

Objavljeno je da general Pjer de Vilije podržava „pučiste početnike“, kako su ih nazivali u francuskoj štampi.

Samo nedelju dana pre objavljivanja „generalskog apela“ u Valereus Actuelle, u tom listu se pojavila kolumna generalovog brata poznatog političara – Filipa de Vilijea – sa simptomatičnim naslovom: „Pozivam na ustanak!“

Filip de Vilije poznat je po oštrim kritikama predsednika Makrona, kojeg smatra „nezrelim mladićem“.

Još živopisnija figura je njegov brat Pjer.

Obojica su potomci vandejske plemićke porodice. Njihova aristokratska rodbina i danas je istaknuti deo francuskog establišmenta. A aktivno se suprotstavlja aktuelnom predsedniku.

Pjer je do 2017. bio načelnik Generalštaba Francuske.

Kada je Makron 2017. godine odlučio da smanji vojne izdatke, Ministarstvo odbrane odmah je ostalo bez 850 miliona evra.

General de Vilije gnevno je izgovorio istorijske reči: „Neću dozvoliti da me Ministarstvo finansija je.e!“ i prkosno je dao ostavku.

Harizmatični general je ostao omiljen i u vojsci i u javnosti.

De Vilijer piše knjige, kritikuje vlasti i daje intervjue u kojima upozorava: „Današnji zamor stanovništva lako može prerasti u bes“.

Mnogi Francuzi ga na društvenim mrežama podržavaju rečima: „Ako general de Vilije ne postane predsednik, naša otadžbina će propasti!“.

Njegove pristalice očekuju da se kandiduje na izborima 2022. godine.

Autori „generalskog pisma“ otvoreno su upozorili da Makronova globalistička politika samo dodatno radikalizuje francuske islamiste. Odnosno: da i vlast i islamisti uništavaju francusku kulturu, zakone i društvene norme, pa stanovništvo, koje se našlo između dve vatre, živi kao u `ratnim uslovima`.

Ukazali su da se sa dolaskom Makrona, u kojeg su mnogi polagali velike nade, pa ga čak nazivali Jupiterom, ništa nije poboljšalo jer se nastavljaju i islamistički teror i levičarski kulturni ratovvi.

Makrona potpisnici pisma smatraju učenikom ideologa francuskih Rotšilda, Žaka Atalija, koji disciplinovano realizuje teze svog učitelja o „hiperkonfliktu“ u koji je moderno društvo jednostavno mora da uroni.

Makronova Francuska nameće društvu modernu globalističku agendu sa LGBT i transrodnim osobama, što izaziva odvratnost i kod katolika i kod muslimana.

Makron se drži kursa američke Demokratske partije, a namernim podsticanjem sukoba postiže sve veću autoritarnu kontrolu nad uplašenim, atomiziranim društvom.

Nije iznenađujuće što su iscrpljeni građanskim sukobima i beskrajnim haosom, Francuzi počeli da osećaju `nostalgiju za generalom`.

Odnedavno su Francuzi čak počeli da razgovaraju o mogućnosti uvođenja vojne obaveze.

Na talasu sličnih problema na vlast je došao general de Gol.

KOMENTARI



3 komentara

  1. Čist je ko Suza says:

    Dobiće oni duplo golo od de gola, svi ti časni vojnici legionari i generali ne znaju da su radili za ovaj konačno sotonski cilj, nema tu časti za koju će oni da se uhvate i da je vrate to je bila samo njihova iluzija i obmana jer su baš takvi zaluđenici trebali vlasti iz pozadine u kojoj je sada i Makaroni. Nema nade, Makro je već rekao da će teći krv žutih prsluka a sada i uvaženih generala i legionara. Bolje uživajte u penziji generali moji još koju godinu nego da vas Makro razžaluje i nema penzije, pa znate od koga je dobijate? Isto će tako biti i u Srbiji i koje kude svugde.

  2. Archelay says:

    Generali pozivaju?Mora da su to od nizem esalonu jer njihov zadatak je da rejaguju iznenadno.Ovako,posto njihov preko-okeanski tutor je duzan da sastavi scenario,da da dozvolu svom glavnom vazalu pa tek onda,moze prestava da pocne.Ni jedan od tih generala nije Charles de Gaule pa da tutorima da punu porciju kao onu od 1945 kada su se Amerikanci ukrcali na francuskom tlu da bi"spasavali" Francuze od Rusa.

  3. Gagi says:

    Iz ovog teksta se jasno vidi da globalisti nisu u stanju da SVE potkupe. Obicno su njihova ciljna grupa mladi obrazovani ljudi sa velikom enrgijom, oni koji preskacu po dva stepenika i trce umesto da hodaju. A da, u poslednje vreme su takodje aktuelni oni koji mucaju i bezbroj puta ponavljaju istu misao, valjda im je to znak raspoznavanja. Dovoljno je da globalisti uzmu u najam pedesetak takvih koji ce napraviti nesagledivu stetu drzavi. Svi bi danas lep zivot bez velikog rada i truda pa neka to drzavu i narod debelo kosta, sta to njih interesuje, oni rade za svoju internacionalnu kompaniju i njima podnose izvestaj o svom radu. U Francuskoj ce doci do promena, upravo zbog toga sto inicijativa dolazi iz vojske, uvek je u svetu drustvena uredjenja i diktatore rusila vojska, nije to u stanju nijedna civilna organizacija. Bice tu malo dima i vatre, bez toga nije moguce a nije ni verodostojno ako se ne izgubi poneka glava, UVEK je to tako i po istom scenariju, vekovima je sve identicno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *