ФРАНЦУЗИ ЗНАЈУ КО СТОЈИ ИЗА ПРОТЕСТА!? Смејурија типична за Запад

FRANCUZI ZNAJU KO STOJI IZA PROTESTA!? Smejurija tipična za Zapad

9 decembra 2018

Ministar spoljnih poslova Francuske Žan Iv Le Drian je rekao da Generalni sekretarijat za odbranu i nacionalnu bezbednost Francuske vodi istragu o navodnom učešću Rusije u protestima koji su zahvatili celu zemlju.

„Čuo sam za te glasine … Pogledaćemo rezultate ove istrage. Neću da sudim ni o čemu dok činjenice ne budu ustanovljene“, rekao je Le Drian.

Prema njegovim rečima, Francuska i Rusija imaju pitanja po kojima se razilaze, ali takođe imaju i projekte na kojima zajedno rade i usaglašene stavove po mnogim pitanjima.Ranije je list Tajms objavio da se na Tviteru pojavilo na stotine naloga povezanih sa Rusijom i na kojima se objavljuju vesti o širenju uličnih protesta po celoj Francuskoj.

List je naveo da ovi nalozi „šire dezinformacije“, koristeći fotografije ranjenih demonstranata sa drugih demonstracija, kako bi se preuveličale činjenice o prekomernoj upotrebi sile od strane francuske policije.

Demonstracije „žutih prsluka“ su započete 17. novembra, a prvobitni razlog je povećanje cene goriva u Francuskoj, da bi kasnije demonstranti počeli sve više da izražavaju nezadovoljstvo zbog socijalne situacije u Francuskoj.

Zvanična Moskva je u više navrata demantovala optužbe da je organizovala ove demonstracije i da se umešala u unutrašnje stvari Francuske.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. JmBg says:

  Da nisu možda neki koji su bežali iz Rusije, početkom prošlog veka...

 2. Velika Metla says:

  Pre nekoliko dana rekoh "čudi me što Rusiju ne okrive za odluke koje je njihov PrCednik MIkron doneo"! Zapad je to! Kod njih sve pali,sem zdravog razuma!

 3. Rodanijac says:

  pa jes, još će reći da su im Rusi krivi i za Napoleona.

 4. Milica says:

  Štagod da objave, od subote do subote iz Pariza sve više miriše na kraj EU. Bez Francuske ne može biti EU. Mladjani "Rotšildov kvazemodo" da li je bio predvidjen da preuzme kormilo cele EU, a to sve manje ima smisla jer on gubi liderske pozicije i u Francuskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *