ФРОНТ ЈЕ ЕKСПЛОДИРАО – ПРАВАЦ СЛАВЈАНСK! Руске снаге кренуле у пробој донбаског фронта, „то ће бити KОТАО из ког ће бити тешко изаћи жив“!

FRONT JE EKSPLODIRAO – PRAVAC SLAVJANSK! Ruske snage krenule u proboj donbaskog fronta, „to će biti KOTAO iz kog će biti teško izaći živ“!

31 marta 2022

Počela je treća faza ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, već ima razmere moćne ofanzive na severni deo ukrajinskog „donbaskog fronta“.

Nadirući sa severa, sa strane Izjuma, ruska vojska je već preuzela kontrolu nad vrošicama Kamenka i Suhaja Kamenka i napreduje prema Slavjansku i Kramatorsku.Susretno – iz pravca Gorlovke na zapad i severozapad – napreduje armija Donjecke Republike. Njeni borci probijaju utvrđene linije ukrajinske 95-te brigade između Avdejevke i donbaskog Njujorka (to ime su mu dali zahvalni kijevski neonacisti koje su Amerikanci doveli na vlast prevratom 2014-te).

Stanivnici Gorlovke tvrde da kanonade, koja je krenula jutos u zoru, „nikad dosad nije bilo“. Po položajima 95-te su udarile i dve taktične rakete „Iskander“, a `prteoravaju` ih i moćni višecevni raketni bljacači „Smerč“.

Sa ovim probojem će Rusi i snage DNR okružiti ukrajinske jedinice skoncentrisane u Slavjansku, Kramatorsku i Bahmutu. To će biti `kotao` iz kojeg će teško biti izaći živ.

Gotovo istovremeno će se verovatno zatvoriti obruč i oko Ukrajinaca koji drže položaje oko Avdejevke i Donjecka.

Faktički, moćna ofanziva na ukrajinski „donbaski front“ jutros je krenula.

Sa njom je stratovala i treća faza ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

(Pravda)

KOMENTARI7 komentara

 1. E.Lirsch says:

  I jeste vreme. ukronaciste pomlatiti.

 2. Pravda says:

  Niko ne zasluzuje da iz tog kotla izadje ziv.

 3. persida says:

  Umesto da idu na Kijev, Rusi krecu na Donbas. Nema od ruske operacije nista, sve vise podsecaju na Srbe. A Srbi su oni koji sve gube, u svakoj kombinaciji.

 4. Strsljen says:

  Cepajte braconrusi... To bez milosti.....bez suda ...bez casti...fasisticko kaubijski furunasi...stoke ...brisanje ko gumicom. RUSIJA od Milvokija do Tokija....ide rodino!

  • Karital says:

   Sad će zagaditi jug Ukrajine, tenkovi i oklopna vozila sa oznakom Z.Šaljite komunalce u Ukrajinu, možda nešto ostane posle pogodka javelina

 5. Duca says:

  :-)

 6. Petrovgrad says:

  Spas je bela zastava. Za naciste ne važi. Sledeća tačka posle Kijeva je Brisel.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *