Г. Вучићу, г-ђице Брнабић и остала послушничка клико: за колико сте нас продали?

G. Vučiću, g-đice Brnabić i ostala poslušnička kliko: za koliko ste nas prodali?

24 septembra 2017

Piše: Mihailo Medenica

Dakle, račun famoznih evroantlantskih integracija odavno je ispostavljen kvislinškoj vlasti Srbije, samo se ceh očigledno iz dana u dan povećava!

Crta sasvim sigurno još dugo neće biti podvučena i svakako neće predstavljati onu čuvenu “crvenu” nacionalnih interesa ispod koje se ne ide, jer Srbija danas od nacionalnih interesa, čini se, ima još samo – Guču!

U prilog tvdrnji govori jučerašnji nastup Kajla Skota, ambasadora generalnog distributera “demokratije” za resto sveta – Amerike, koji je bez iole zadrške ili promisli poručio da će za mnoge emigrante Srbija biti kraj dugog i mukotrpnog puta, te kako će, citiram: “Pakistanci, Avganistanci i Iračani postati Srbi!”

Da nije tragično zabrinjavajuće još bi i bilo simpatično, ali nema ničeg simpatičnog u još jednoj demonstraciji američke pajser demokratije koja se svodi otprilike na ono: “Imate prava na svoje mišljenje, ali će biti kako mi kažemo!”

Naravno, ponajmanje je nesrećni diplomata iz Vašingtonske “prerije” kriv, čovek samo čini što mu se može, a može mu se sve jer Srbija na mestu predsednika, premijera, ministara…ima tek puke otpravnike poslova, i to tuđih, američkih ponajviše!

Da se razumemo, nema ovaj tekst baš nikakve veze s ksenofobijom, rasizmom ili kakvim sličnim glupostima, jer barem je Srbija vazda bila otvorena za svakog, i sreća što je takva, ali ima svakakve veze s činjenicom da smo se apsolutno premetnuli u onog mehaničkog bika za rodeo kog svaki nadobudni kauboj može da zajaše i urlikne s njega šta mu volja, dok naručuje još turu pića poniznim konobarima iz Nemanjine 11 i Predsedništva Srbije!

Dok čitava Evropa negoduje zbog nekontrolisanog priliva migranata, Srbija taji koliko ih je na njenoj teritoriji, ne mareći za činjenicu da će ubrzo, za koji mesec, postati ne prihvatni centar već krajnje odredište, baš kako je Kajl Skot i najavio, tačnije, naredio!

Znamo li koliko ih je u Srbiji? Znaju li naše službe kojih su profila i ima li mesta zabrinutosti? Zna li Aleksandar Vulin, koji samo što nije počeo da uz Vučićeve slike kači i Skotove – šta za Srbiju u ekonomskom, nacionalnom, kulturološkom i svakom drugom smislu znači da postane dom armiji azilanata koja će, eto, po izvršnoj komandi postati – Srbi!

Nema ničeg plemenitijeg nego pomoći nevoljnicima, i prvi sam za to, ali ima li Srbija snage za šta slično dok na kolenima čeka koske sa zapada, predstavljajući ih kao značajne investicije?!

Mari li iko što ono najvrednije, najučenije i najsposobnije u stotinama dnevno odlazi iz Srbije, dok na njihova mesta dolaze oni koji niti žele da budu ovde, niti ih treba asimilovati u društvo koje nema snage ni sopstveni identitet više da pronađe u moru izdaja, spletki, laži i obmana?!

Koje su to te “istinske vrednosti” evrointegracija kada za svaku mrvicu njih moramo plaćati sve veću i strašniju cenu?!

Gospodine Vučiću, gospođo Brnabić i resto vladajuće poslušničke klike – dokle ćete se u naše ime igrati našim imenom, čineći sve da zarad Evrope u koju znate da nećemo nikada od Srbije ostane samo sećanje i bleda fleka na karti Starog kontinenta?!

Izdali ste i prodali Kosovo i Metohiju, i nemojte nas zamajavati idiotarijama o nekakvoj Zajednici srpskih opština koja će realno imati uticaj koliko i kućni savet, dok sedite pod skutom jednog od najvećih krvoloka Srba u novijoj istoriji!

Zadužili ste Srbiju do granica da ni pokolenja tih mučenih Avganistanaca, Sirijaca i Pakistanaca kad postanu “Srbi” neće moći da je razduže!

Nacionalnu svest sveli ste na rijaliti programe a nacionalno biće na nešto nalik Marjanu Rističeviću, Aleksandru Martinoviću i Zoranu Babiću!

Na posletku, i ova tura pijanih kauboja kojima ne pada na pamet da kod sebe prime nešto od tih nesrećnika, ali svojski razrezuju koliko ih valja ostati u Srbiji i postati “Srbima”!

Zašto Aleksandre Vučiću, Ana Brnabić, Aleksandre Vulinu, Nebojša Stefanoviću, Bratislave Gašiću, Zorana Mihajlović…ne kažete koliko je Srbiji naređeno da trajno primi i skući?!

Zašto ne kažete šta je još potrebno učiniti na toj stranputici integracja pa da znamo šta nas čeka i koliko ste još srpskih duša obećali za novu kost?!

Čime su vas kupili da zajašete na vlast i čime vas polako rasprodaju znajući da ni za šta drugo niste kadri osim da smerno klimate glavama i potpisujete račune novih tura i cehova?!

Ima li iko od vas još toliko časti da izađe i kaže za koliko ste nas sve đuture prodali, žive vage, ko stoku, uz preporuku uterivača demokratije da u budućnosti bude što manje živog na toj vagi, a što više “polutki”?!

Šta je sledeće što će se od nas tražiti, pardon, šta će nam se ispostaviti kao “najbolje za nas” ne bi li uz kosku dobili i svežu šargarepu na štapu, a štap dovoljno dugačak i jak da može i po leđima ako ustreba?

Jel previše od Srbije ostalo za njihov i vaš ukus, pa bi je eventualno negde i valjalo primiti samo ako može da prođe kroz ključaonicu?!

Izdali ste, prodali i bagatelisali sve što se moglo ponuditi na buvljaku zvanom Zapad, duše svoje ponajpre, jer ovo što činite kao kakvi “državnici” Srbije ne bi ni dušmani ove sirote države činili!

Ne tako prilježno i sramno kao vi!

Pogledajte se u ogledalo i recite šta vidite?! Ništa! Tačno!

A, šta biste i videli kad odavno ne možete nazreti čoveka u svojim odrazima, tužni otpravnici tuđih poslova u sopstvenoj državi!

Ponoviću, a vi recite, barem u sebi odgovor na onu Crnčevićevu: “Koliko Srbija treba da bude mala da ne bi bila velika?!” i za koliko ste prodali pretke i potomke?!

Ako se ne sećate pitajte Kajla Skota, i ovako su vam kod njega i beležnice, mišljenje, vizija, pamet, obraz i duša!

Samo, pazite se da ne bude po onoj: “Dala baba dinar da uđe u kolo, pa nudi dva da izađe iz njega…”

Za dva dinara vam neće dozvoliti ni da odete do toaleta u američkoj ambasadi!

A, ona onolika, čitav grad u našem glavnom gradu, ukoliko je Beograd još prestonica Srbije ili ste i to sveli na “Beograd na vodi” i Titanik koji će ploviti njime…

Šta ćete kad na kraju shvatite da je ambasada veća od Srbije, a vi na ničijoj zemlji grebete o vrata, a koske nigde?

Pitajte Kajl Skota, možda vam dozvoli da i vi jednog dana postanete Srbi, mada će pre Avganistanci, Pakistanci i Iračani negoli vi!

Oni o svojim državama pevaju s patnjom i ponosom, a vi na račun Srbije naručujete “bećarce” i lomite kafanski inventar, a ceh sve veći i veći…

(Fond strateške kulture)

KOMENTARI4 komentara

 1. Kosovac says:

  I mene zdravo interesuje koliko je Srbiji naređeno da udomi azilanata. Ne znam koliko je Mađarskoj naređeno, ali vidim da Orban zato vrišti kao Damnjannov zelenko.

  • Pitagora says:

   Ne, on ne vrišti. On veoma razložno govori.

   • Kosovac says:

    @ Pitagora, ….. Možda nisam trebao da kažem da Orban vrišti, trebao sam da kažem da odbija naređenje EU, a vidimo da sorošoidna EU vrišti zbog toga. Da, Mađar Orban je u pravu. Za razliku od Srbina Vučića, koji je kao glista, to sam hteo da kažem.

 2. mateus says:

  Mihajlo pravo u centar. Svaka cast da neko smogne hrabrosti da udari u osinje gnezdo. Ti jadnici nemaju duse oni su se prodali djavolu odavno. Ovakve stetocine u istoriji nismo imali. Sigurno ima vise "azilanata" u Srbiji nego sto ove bezdusne sluge govore. Neka ove sluge udome lazne i prave azilante po svojim kucama, vilama, stanovima, dvoristima, garazama pa neka ih tamo cuvaju i paze a onda put pod noge pa u Evropsku uniju tamo ce stici sigurno do 3000te godine. Srpskom narodu je bilo potrebno da se otrezni od komunizma i bratstva i jedinstva i Titoizma oko 50god. Verovatno je potrebno jos toliko da dodje k sebi o danasnjoj obmani i bajci zvana EU. Ali dok danasnji Srbi dodju k sebi od Srbije nece ostati nista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *