FAŠISTA GABOR VONA: Amerika sprema „ukrajinski scenario“ u Mađarskoj (VIDEO)

FAŠISTA GABOR VONA: Amerika sprema „ukrajinski scenario“ u Mađarskoj (VIDEO)

16 novembra 2014

vona_gabor_sarosdon04Gabor Vona, predsednik partije „Jobik – Pokret za bolju Mađarsku“, čiji skupovi su inače u Vojvodini zabranjivani kao neofašistički i nezakoniti, gostovao je na kanalu „Rossia 24″ i izjavio da specijalne službe SAD-a spremaju u Mađarskoj „ukrajinski scenario“.

On je dao intervju u kojem je objasnio svoje stanovište i o pitanjima vezanim za Rusiju, rusko-mađarske odnose, te posebno rat u Ukrajini, a poručio je da su oni iz Mađarske došli u Rusiju da se sretnu sa ruskim novinarima, političarima i privrednicima sa ciljem da upoznaju rusku javnost i elitu sa trenutnom političkom situacijom u Mađarskoj.

Vona je istakao da specijalne službe Sjedinjenih Američkih Država, kako kaže, spremaju „ukrajinski scenario“ u Mađarskoj.

On je ocenio da su odnosi Rusije i Mađarske u uzletu, napomenuvši da je potpisan i sporazum putem kojeg Rusija odobrava Mađarskoj kredit od 10 milijardi evra.

Predstavlja jednu od organizacija koje su ušle u EU parlament u talasu porasta nacionalističkog opredeljenja na izborima, zajedno sa drugim „desničarskim“ organizacijama po Evropi poput Nacionalnog fronta u Francuskoj i Marin Le Pen.

Le Penova je odbila saradnju i mogućnost zajedničke saradnje u EU parlamentu sa Jobikom i još nizom sličnih organizacija.

U Srbiji su u više navrata zabranjivali skupove Jobika u Vojvodini, upravo zbog neofašističkih ideja, te antisrpskog govora mržnje.  Jobik održava bliske odnose sa određenim hrvatskim neonacističkim organizacijama koje otvoreno veličaju lik Ante Pavelića, šefa monstruozne NDH i vođe ustaškog pokreta.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *