ГАДАФИЈЕВ РОЂАК: Очекујте терористичке нападе у Европи

GADAFIJEV ROĐAK: Očekujte terorističke napade u Evropi

3 marta 2015

moammar-gadhafi-ahmed-gadhaf-al-dam-Rođak i blizak saradnik ubijenog libijskog lidera Moamera Gadafija kaže da će Evropa uskoro doživeti napade slične onim iz Njujorka 11. septembra 2001. godine.

Ahmed Gadafi al Dam, čovek od poverenja bivšeg libijskog diktatora zadužen za bezbednosna pitanja, rekao je za britanski tabloid „Dejli mejl“ da će se Evropa u narednim godinama suočiti sa još većim prilivom imigranata iz Afrike i Bliskog istoka, što će omogućiti Islamskoj državi da ojača svoje prisustvo na kontinentu.

„Najmanje pola miliona ljudi će samo ove godine preći iz Libije u Evropu. Među njima ima mnogo terorista. Između 10 i 50 na svakih hiljadu ljudi. Oni će se raširiti po celoj Evropi i za godinu-dve imaćete još jedan 11. septembar“, rekao je Gadafi al Dam.

Njegovo upozorenje zvuči posebno ozbiljno nakon nedavne brutalne egzekucije 21 Kopta u Libiji, što je bio još samo jedan dokaz koliko je Libija i dalje nestabilna nakon prevrata 2011. godine i koliko u njoj jača ogranak ID.

Gadafi al Dam kaže da se tom ogranku svakodnevno pridružuje još ljudi, kao i da militanti lojalni ID verovatno imaju u posedu više od 6.000 buradi sa uranijumom, koji je svrgnuti režim čuvao u pustinji u okolini Sabhe.

„ID kontroliše tu tertiroiju, tako mislim da imaju i taj uranijum. Oni više nisu glupi. Znaju kako se pravi novac. Pokušaće da ga prodaju“, rekao je on.

Intervju čije delove prenosi „Independent“, Gadafijev rođak je dao iz Kaira, gde je prebegao nakon promene režima u Libiji.

(B92)

KOMENTARIJedan komentar

  1. vera says:

    Zazalice Evropaa sto je tako postupila sa Libijom i ubila presednik Kadafi ali sad je sve kasno kerovi se otrgli od lanca uso je satanizam u njih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *